Google Chromecast

Lang ventetid

Dette blir ikke «årets julegave» i Norge.

CHROMECAST: Det kunne fort ha blitt en populær dings under norske juletrær, men i stedet blir det trolig en forsinket julegave ... i 2021. Foto: Google
CHROMECAST: Det kunne fort ha blitt en populær dings under norske juletrær, men i stedet blir det trolig en forsinket julegave ... i 2021. Foto: Google Vis mer
Publisert

Skuffelsen var nok stor for mange nordmenn da Google forrige uke kunngjorde at Norge ikke er et av lanseringslandene til hverken Chromecast eller Pixel 5. Kun Nest Audio er klar for det norske markedet (test kommer).

Nedturen var nok størst etter nyheten om at Chromecast, som kollega Pål Joakim hadde spådd som «årets julegave», lar vente på seg, og dessverre ser det ut til at norske forbrukere må vente en god stund på å få kloa i strømmepucken.

Bølge to

15. oktober er det salgsstart for Chromecast i land som USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike, men hva med Norge?

Vi har spurt Google i Norge, som ikke har noen konkret tidslinje å dele på nåværende tidspunkt.

– Vi jobber alltid for å ta nye produkter til flere markeder, men vi har dessverre ikke en konkret tidslinje å dele for nye Chromecast akkurat nå, opplyser en talsperson for Google til Dinside.

Skal vi gå etter den svenske lanseringen, som ofte sammenfaller med resten av Skandinavia, må du nok smøre deg med tålmodighet.

Twitter skriver Michele Turner, seniordirektør for Googles smarthusavdeling, at Sverige kommer i bølge to for lanseringen, som er i juni 2021. Dersom Norge er i samme pulje, betyr det i så fall åtte måneder ventetid for norske kunder.

Den kan naturligvis bestilles til Norge gjennom diverse utenlandske nettbutikker, men foretrekker du å handle i Norge, er det altså sommeren 2021 som gjelder.

Endelig fjernkontroll

Den store nyheten med Chromecast with Google TV er at dette blir første gang at Googles strømmedings leveres med en fjernkontroll og et eget brukergrensesnitt på TV-skjermen.

Tidligere har du vært avhengig av å strømme innhold fra mobil, PC eller nettbrett til TV, men nå kan du altså styre Chromecasten som en Apple TV.

Av tekniske detaljer leverer den nye Chromecasten 4K/HDR ved opptil 60 bilder i sekundet og har også støtte for Dolby Vision. I USA er prisen 50 dollar, eller da snaue 500-lappen om vi regner om til norsk valuta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer