Lanserer familieoppsett på Apple Watch i Norge

Nå kan ungene bruke Apples smartklokke uten å måtte ha iPhone.

HOLD KONTAKTEN: Med sin egen Apple Watch kan barna ringe og sende meldinger til deg og andre familiemedlemmer. Foto: Apple
HOLD KONTAKTEN: Med sin egen Apple Watch kan barna ringe og sende meldinger til deg og andre familiemedlemmer. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Fra og med mandag 14. desember blir familieoppsett på Apple Watch tilgjengelig i Norge.

Det betyr at foreldre kan sette opp og administrere Apples smartklokke for barn eller eldre familiemedlemmer som ikke har iPhone.

Slik funker det

Et barn med familieoppsett vil få sitt eget telefonnummer, og vil kunne ringe og motta telefonanrop, sende og motta meldinger eller bruke Apples walkietalkie-funksjon.

Barnet vil få tilgang på mange av de samme Apple Watch-funksjonene og appene du som forelder ville fått. Musikk, podkaster, meldinger, urskiver, været, kart, alarmer, taleopptak og Siri, for å nevne noe. Tredjepartsapper kan også lastes ned på direkten.

Som forelder vil du ha mulighet til å styre hvem barna kan tekste eller ringe, skru på stedsvarsler og ikke forstyrr-modus når de er på skolen og så videre.

Du kan spore hvor barnet ditt befinner seg via GPS i «Hvor er?»-appen (tidligere Finn iPhone), og sette opp varsler når de ankommer eller forlater et spesifikt sted. Du kan dessuten få et varsel om de ikke befinner seg på et visst sted til en angitt tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.