iceJunior

Lanserer gratis mobilabonnement for barn

Inkluderer 1 GB data og fri SMS/MMS, men kun i Norge.

ICEJUNIOR: Mobiloperatøren Ice lanserer et nytt abonnement for barn under 13 år. Foto: Ice
ICEJUNIOR: Mobiloperatøren Ice lanserer et nytt abonnement for barn under 13 år. Foto: Ice Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske mobiloperatøren Ice hiver seg for alvor inn i kampen om å kapre de yngre mobilbrukerne med lanseringen av mobilabonnementet iceJunior. Dette er et gratis mobilabonnement for barn under 13 år og inkluderer 1 GB data og fri bruk av SMS/MMS.

Foreldrene må bestille abonnementet, men trenger ikke selv å være Ice-kunde.

- Et gratis mobilabonnement til barna er en utvidelse av vårt tilbud til familiene som ønsker en tryggere og enklere mobilhverdag, og vi krever ikke at foreldrene må være kunder hos ice. Vi vet at barn har teknologi i fingrene fra de er små og ser at stadig flere under 13 år får egen mobiltelefon. Gratis-abonnementet iceJunior vil for mange være en perfekt start, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.

– Tilbudet er nesten for godt til å være sant?

– Begrensningene står tydelig i pressemeldingen. For godt til å være sant? Vel, norske mobilkunder har veldig lenge betalt mye for lite (noe dere og andre har skrevet mye om). Det var vel på tide at det ble økt konkurranse, svarer Reynir Johannesson, kommunikasjonsdirektør i Ice.

– Hvordan skal dere tjene penger på et abonnement som er gratis?

– Vi har tidligere sagt at det er viktig at vi bygger ut vårt eget nett for å skaffe oss muskler til å bli enda tøffere utfordrere. Vi har kommet langt i utbyggingen og dette er vårt andre produkt der mobildataen er utelukkende i eget nett med 90 prosent befolkningsdekning.

Kun i Ices nett

Mobilabonnementet er ikke uten sine begrensninger. Blant annet er fri tale inkludert, men kun til tre valgfri numre. Disse kan endres inntil tre ganger per måned, noe som gjøres i Ice-appen. Det er for øvrig mulig å aktivere Fri Tale Norge til 50 kroner per måned, og da kan man ringe ubegrenset til norske numre, opplyser selskapet.

Samtidig fremkommer det av pressemeldingen at den inkluderte mobildataen på 1 GB kun gjelder Ices eget nett. På sine nettsider skriver mobiloperatøren at de nå dekker 89 prosent av alle mobilkunder i Norge. Utenfor sitt dekningsområde samarbeider selskapet med Telia.

I tillegg fungerer iceJunior kun i Norge, men foreldre kan oppgradere abonnementet til Mobil 1 GB med EU inkludert til 129 kroner i måneden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer