Altibox - Godt Norsk

Lanserer helnorsk strømmetjeneste

Godt norsk skal inneholde filmer, serier og dokumentarer.

HELNORSK: Godt Norsk blir tilgjengelig både på TV og mobil. Foto: Altibox
HELNORSK: Godt Norsk blir tilgjengelig både på TV og mobil. Foto: Altibox Vis mer
Publisert

Strømmekampen hardnere til her til lands, og også TV-leverandørene har kastet seg på. Selskapene Get, Altibox og Canal Digital har alle utvidet fokuset fra dedikerte TV-bokser til å gjøre innholdet på strømmeenheter som Apple TV og tilbyr strømmetjenester som Netflix og HBO Nordic i tillegg til vanlige TV-kanaler.

Toril Nag og Thomas Skjelbred i Altibox. Foto: Altibox
Toril Nag og Thomas Skjelbred i Altibox. Foto: Altibox Vis mer

Denne uken introduserer Altibox en ny strømmetjeneste, kalt Godt Norsk. Det Stavanger-baserte selskapet sier at tanken bak tjenesten er å gjøre norsk innhold mer tilgjengelig for kundene og sier det er en helt ny måte å finansiere norsk innhold på.

- Norsk filmbransje har enormt mye talent, og jobber beinhardt. Til tross for at produksjonene holder høy kvalitet, får de ofte ikke det publikumet de fortjener. Dette er innhold som ofte forsvinner mellom prestisjetunge, tungt markedsførte spillefilmer. Ved å samle alt på ett sted gir Altibox nordmenn enkel og langsiktig tilgang til et kulturtilbud som i liten grad styres av kommersielle krefter.

- Tilbudet vårt skal preges av stor bredde, og skal inneholde både kontroversielt innhold og de bredeste og mest populære dokumentarene, sier administrerende direktør i Altibox, Thomas Skjelbred, i en pressemelding.

Kommer i juni

Toril Nag, styreleder i selskapet, sier at finansiering av film alltid er tidkrevende og komplisert, og mener det er viktig å kunne samarbeide med bransjen direkte om forkjøpsavtaler.

- Det vil kunne lette det videre finansieringsarbeidet for produsentene,, samt sikre Altibox godt innhold, sier hun i pressemeldingen.

Overfor Aftenposten avslører Altibox at Godt Norsk lanseres i slutten av juni og at titler som «Bör Börson», «Død Snø», «Kristin Lavransdatter» og «Døden på Oslo S» er noen av filmene som er kjøpt inn.

I tillegg til filmer og serier er TV-leverandøren i gang med å skaffe programmer om polarhistorie, andre verdenskrig, miljø, musikk- og kulturdokumentarer, samt programmer som gir innsikt i dagens konflikter og samfunnsutvikling.

Godt Norsk-tjenesten blir tilgjengelig i Altibox' TV-portal som en egen app.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer