iPhone SE

Lanserer ny iPhone

En rekke nye produkter avdukes under Peek Performance-lanseringa

IPHONE SE: Apples toppsjef, Tim Cook, avduket en ny iPhone. Foto: Skjermdump/YouTube
IPHONE SE: Apples toppsjef, Tim Cook, avduket en ny iPhone. Foto: Skjermdump/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under kveldens Apple-lansering avduket selskapet en ny iPhone. Nemlig tredjegenerasjon iPhone SE som går rett i strupen på rimeligere Android-telefoner.

Her er nye iPhone SE. Foto: Apple
Her er nye iPhone SE. Foto: Apple Vis mer

Nye iPhone SE blir den rimeligste iPhonen når den lanseres 18. mars, men vil faktisk ha det samme, kraftige brikkesettet som iPhone 13-serien, samt støtte 5G-nett. Skjermen er på 4,7 tommer og iPhonen kommer i fargene svart, hvit og rød.

I motsetning til iPhone 13-modellene, har iPhone SE fingersensor i Touch ID fremfor ansiktspålogging med Face ID.

Den norske prisen starter på 5290 kroner, og iPhonen kommer i konfigurasjoner på 64, 128 og 256 GB.

Samtidig avslørte Apple at iPhone 13 og iPhone 13 Pro blir tilgjengelig i grønn farge fra og med fredag denne uka.

iPhone 13 Pro og 13 Pro Max er tilgjengelig i disse fem fargene. Foto: Apple
iPhone 13 Pro og 13 Pro Max er tilgjengelig i disse fem fargene. Foto: Apple Vis mer

iPad Air

Neste i rekken er en ny iPad Air der de største nyhetene er at den drives av Apples M1-brikke og har støtte for 5G-nett, eSIM og WiFi 6.

Ifølge Apple er nye iPad Air 60 prosent kraftigere enn forgjengeren, takket være det nye brikkesettet.

Skjermen er på 10,9 tommer og har en maksimal lysstyrke på 500 nit, samt full laminering, stort fargeområde (P3), True Tone og antirefleksbelegg.

Designen er i samme stil som iPad Pro, men i motsetning til toppmodellen, kommer Air i flere fargerike varianter: stellargrå, stjerneskinn, rosa, lilla og blå.

WiFI-modellen starter på 6990 kroner, mens WiFi+Cellular starter på 8790 kroner. Det er med 64 GB, men iPad Air kan også konfigureres med 256 GB lagringsplass.

iPad Air kommer i fem farger. Foto: Apple
iPad Air kommer i fem farger. Foto: Apple Vis mer

Mac Studio

Et av ryktene som dukket opp helt på tampen, var for Mac Studio. En ny stasjonær PC fra Apple som kan minne litt om Mac Mini, men som er nåde mye større og kraftigere. Dette fordi den er designet for kreative profesjonelle fremfor en vanlig PC-bruker.

Den drives av den nye M1 Ultra-brikka Apple introduserte i kveld, som er Apples kraftigste egenproduserte brikke så langt. En rimeligere variant har M1 Max-brikka om bord.

M1 Ultra 20 prosessorkjerner og hele 64 grafikkprosessorkjerner, og kan konfigureres med inntil 128 GB arbeidsminne. Ifølge Apple kan den transjode video til ProRes opptil 5,6 ganger raskere enn en 28-kjerners Mac Pro med Afterburner. Den er også 8 ganger raskere enn M1-brikka.

Tilkoblingsmuligheter:

  • 4 stk. Thunderbolt 4
  • 2 stk. USB-C på fremsiden
  • 1 stk. SD-kortleser på fremsiden
  • 1 stk. 10 Gbps ethernet
  • 2 stk. USB-A
  • 1 stk. HDMI
  • 1 stk. pro lydutgang
Nye Mac Studio og Studio Display. Foto: Apple
Nye Mac Studio og Studio Display. Foto: Apple Vis mer

Sammen med Mac Studio, introduserer Apple Studio Display som er en ekstern skjerm designen for den nye maskinen. Den 27 tommer store skjermen har en forholdsvis smal ramme og du kan vinkle skjermen, men dessverre ikke justere høyden. Dog kan du fjerne foten og feste skjermen på veggen, hvis du ønsker det.

Studio Display har 5K-oppløsning og kan nå en lysstyrke på inntil 600 nits, samtidig som den har støtte for Apples solide TrueTone-teknologi som også finnes i iPhone, iPad og MacBooker.

På baksiden har skjermen tre USB-C-porter samt én Thunderbolt 4 som har støtte for 96-watts lading av enheter som MacBook (Pro). Den har også seks integrerte høyttalere og A13-brikke for å optimalisere ytelsen når du har koblet til en Mac eller MacBook.

Mac Studio starter på 24 990 kroner, mens Studio Display koster 18 990 kroner. Begge blir tilgjengelig 18. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer