Høstnyhetene fra Fitbit

Lanserer Sense, Versa 3 og Inspire 2

Nå kommer klokkene med magnetisk lader.

NY KLOKKE: Fitbit har lansert en ny klokke som ser ut som den populære Versa-klokka, men har flere nye sensorer for å måle stressnivå og hudtemperatur. Foto: Fitbit
NY KLOKKE: Fitbit har lansert en ny klokke som ser ut som den populære Versa-klokka, men har flere nye sensorer for å måle stressnivå og hudtemperatur. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fitbit har hatt høstlansering, og kommer nå med tre nyheter, hvorav en er helt ny, mens de to andre er oppdateringer av eksisterende produkter.

Versa 3

Selskapets populære Versa-klokke, er lansert i som tredje utgave.

FJERNER KNAPPEN: På siden av Versa 3 er det ikke lenger en fysisk knapp som på forgjengeren, men den har et berøringsfølsomt område du kan trykke på for å styre klokka. Foto: Fitbit
FJERNER KNAPPEN: På siden av Versa 3 er det ikke lenger en fysisk knapp som på forgjengeren, men den har et berøringsfølsomt område du kan trykke på for å styre klokka. Foto: Fitbit Vis mer

Den store nyheten med Versa 3 er at den nå kommer med innebygd GPS, så du slipper å ha med mobilen når du skal ut og løpe, for eksempel.

Forrige utgave, Versa 2, fikk støtte for talestyring via Amazon Alexa. Nykommeren støtter imidlertid også Google Assistant.

Kanskje enda nyttigere er det at klokka også har fått en innebygd høyttaler og mikrofon, så taleassistene kan gi ikke bare skriftlig svar, men også «muntlig». Dette gjør også at man kan ta i mot omkommende anrop på klokka, akkurat som Apple Watch.

Ny klokke: Sense

Mens Versa 3 ikke skiller seg nevneverdig fra forgjengeren, er Sense en helt ny klokke fra Fitbit. Den ser riktignok relativt likt ut som Versa, og alle funksjoner fra Versa 3 er også tilgjengelig på Sense. Det vil si at den har innebygd GPS, automatisk treningsregistrering, pulsmåling, søvnregistrering og så videre.

LITT MER FANCY: Sense ligner på Versa, men ser litt flottere ut, antagelig fordi den kommer i rustfritt stål og ikke aluminium. Foto: Fitbit
LITT MER FANCY: Sense ligner på Versa, men ser litt flottere ut, antagelig fordi den kommer i rustfritt stål og ikke aluminium. Foto: Fitbit Vis mer

Men Sense skiller seg ut fra Versa 3 med et par nye funksjoner:

For det første har den en EKG-måler som Apple Watch. Den kan også varsle om både for lav og for høy puls.

Der Sense skiller seg fra Apples smartklokke er at den har noe som kalles en elektrodermal aktivitetssensor (EDA). Fitbit tinger en «first» på dette i smartklokke-sammenheng, og det skal angivelig hjelpe deg med å håndtere stress.

«Den nye EDA-sensoren på Fitbit Sense måler elektrodermal aktivitet direkte fra håndleddet. Ved å plassere håndflaten over klokken vil det oppdages små elektriske forandringer i huden din, noe som vil gi deg innsikt om kroppens respons på stressfaktorer og hjelpe deg med å håndtere dette. Fitbits nye Stress Management Score beregner ditt daglige fysiske stressnivå i sammenheng med data om din helse, søvn og aktivitetsnivå», beskriver Fitbit i pressemeldingen.

Tanken er at du skal kombinere EDA-målingene med såkalte mindfullness-sesjoner i Fitbit-appen, altså meditasjons- og avslapningsøvelser. Så vil du kunne se hvordan kroppen reagerer på øvelsene og om det skjer noen endringer over tid.

Sense har også en ny sensor for hudtemperatur som skal kunne oppdage endringer som kan være et tegn på feber, sykdom eller start på en ny menstruasjonsfase.

SENSORAMA: På baksiden av Fitbit Sense sitter det blant annet en EDA-sensor, en elektrodermal aktivitetssensor, som kan måle små forandringer i svettenivået i huden din, og på den måten sjekke stressnivået. Foto: Fitbit
SENSORAMA: På baksiden av Fitbit Sense sitter det blant annet en EDA-sensor, en elektrodermal aktivitetssensor, som kan måle små forandringer i svettenivået i huden din, og på den måten sjekke stressnivået. Foto: Fitbit Vis mer

«I motsetning til en øyeblikkelig kontroll av temperaturen din, måler denne sensoren hudens temperaturvariasjon over natten, for bedre å identifisere små endringer over tid, slik at du merker når noe er utenfor normen din», skriver selskapet.

Hudtemperatur-måling er nok noe vi trolig kommer til å se mer av fremover. For kvinner som ønsker å bli gravide finnes det smartarmbånd, for eksempel Ava Bracelet, som kan måle hudtemperatur, hvilepuls og pustefrekvens, og på den måten skal man kunne se når man er i sin fruktbare periode og om eller når man har hatt eggløsning. Om man vil kunne bruke Sense til det samme, er uvisst.

Når man kjøper Sense, får man med en seks måneders gratis prøveperiode av Fitbit Premium. Denne tjenesten har et nytt Health Metrics-instrumentbord hvor får kan se pustefrekvens, hvilepuls, hjerterytme og hudtemperaturvariasjon. Under produktpresentasjonen Dinside deltok på snakket Fitbit om hvordan endringer i noen av disse målingene kan brukes til å blant annet avdekke sykdommer som Covid-19.

Ny lader og nytt armbånd

NY LADER: Fitbit lanserer en ny type magnetisk lader til de nye klokkene. Foto: Fitbit
NY LADER: Fitbit lanserer en ny type magnetisk lader til de nye klokkene. Foto: Fitbit Vis mer

En annen interessant detalj med både Sense og Versa 3 er at Fitbit har laget en ny magnetisk lader som fungerer med begge klokkene.

Vi har tidligere kritisert Fitbit for å operere med nye og forskjellige ladere til sine ulike produkter, men kanskje denne kan gjøre det litt enklere for dem som har enten flere Fitbit-produkter eller er i en husstand med flere Fitbit-brukere.

Begge klokkene skal ha en batteritid på seks dager. I tillegg hevder Fitbit at 12-minutters hurtiglading skal holde for en hel dag med bruk.

BEDRE ARMBÅND: Fitbit har også laget nye armbånd som ser ut til å være enklere å ta av og på. Foto: Fitbit
BEDRE ARMBÅND: Fitbit har også laget nye armbånd som ser ut til å være enklere å ta av og på. Foto: Fitbit Vis mer

Fitbit har også laget en ny type armbånd til klokkene som nærmest bare skal klikkes på plass. Vi har knotet fælt med festeanordningen på tidligere Versa-klokker, så vi ser frem til å prøve denne nye løsningen.

Både Versa 3 og 6 kommer med et oppdatert brukergrensesnitt og batteritid på 6 dager. De kommer i salg i slutten av september til følgende priser:

  • Versa 3: 2499 kroner
  • Sense: 3499 kroner

Armbånd fra Fitbit koster mellom 299-549 kroner og finnes nå i et hav av ulike varianter.

En ting til: Inspire 2

PENT: Inspire Foto: Fitbit
PENT: Inspire Foto: Fitbit Vis mer

Til slutt har Fitbit også lansert en ny utgave av aktivitetsarmbåndet Inspire, som debuterte for drøyt et år siden som en oppfølger til Alta-serien.

Dette er det billigste aktivitetsarmbåndet til Fitbit, og skal annet ha fått et oppdatert design og lysere skjerm.

Det er ikke like avansert som armbåndene i Charge-serien, men Inspire 2 byr på pulsmåling og har en batteritid på ti hele ti dager. Med på kjøpet får du også en gratis prøveversjon av Fitbit Premium-tjenesten i et helt år.

Fitbit Inspire 2 vil koste 999 kroner, og kommer også i salg i slutten av neste måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer