Spotify lydkvalitet

Lanserer Spotify HiFi

Strømmetjenesten satser på enda høyere lydkvalitet.

LIFEHACK: Dette er trikset dersom du har glemt hva en sang heter. Reporter: Ingebjørg Iversen. Video: Embla Hjort-Larsen. Klipp: Tobias Fjeldvang/ DinSide Vis mer
Publisert

Norske Tidal (opprinnelig Wimp) var tidlig ute med en hifi-versjon som byr på strømmet musikk i CD-kvalitet, såkalt lossless lyd.

Senere i år kommer Spotify til å følge etter med sitt alternativ, Spotify HiFi. Det vil gi lyttere enn rikere, dypere og klarere musikkopplevelse, lover strømmetjenesten.

Nøyaktig når det lanseres er ikke kjent. Det eneste Spotify har sagt er at det kommer «senere i år i utvalgte markeder».

Det er flere år siden Spotify begynte å teste en hifi-versjon blant utvalgte brukere.

Så mye tar konkurrentene

I dag er maks lydkvalitet på Spotify 320 kbps. Et standard premium-abonnement koster 119 kroner. Spotify har foreløpig ikke kunngjort prisen for hifi-abonnementet.

Til sammenligning tar Tidal 199 kroner for sin hifi-løsning.

Nettgiganten Amazon har også en hifi-versjon i sin strømmetjeneste, Amazon Music HD. Denne koster 14,99 dollar i måneden, cirka 130 kroner.

Apple har enn så lenge ingen versjon av sin musikktjeneste med lossless lyd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer