SNIKTITT: Apple iPhone 12 og 12 Pro

Lanseres i dag - her er forskjellene

To av årets nye iPhoner har salgsstart i dag, mens de to siste kommer neste måned.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag er salgsstart for årets nye iPhone-modeller, I hvert fall for to av dem. Fra i dag av kan du bestille iPhone 12 og iPhone 12 Pro - de to «midterste» av årets totalt fire nye iPhone 12-modeller.

Den minste, iPhone 12 Mini, og den største, iPhone 12 Pro Max, er tilgjengelige fra 13. november.

Vi trenger fortsatt mer tid med telefonene før vi kommer med full test, men i mellomtida deler vi gladelig våre førsteinntrykk av iPhone 12 og 12 Pro.

Meget gode skjermer, men …

Det forbauser oss nesten litt hvor små forskjellene er på 12 og 12 Pro-modellene i år. I fjor var skjermen et av de tyngste argumentene for å gå for Pro-modellene, som var av Amoled-typen og ikke LCD, som på iPhone 11. I år har de begge samme skjerm, altså av Amoled-typen.

Som alltid er den meget god, med korrekte farger og høy lysstyrke når det er påkrevd, samt HDR-støtte med Dolby Vision og alt det der. Men det er én ting vi virkelig savner, og det er at oppfriskningsraten fortsatt er på 60 Hz – ikke 90 eller 120, som har kommet for fullt hos Android-konkurrentene, og som du nå faktisk får på telefoner som koster under 5.000 kroner. Egentlig litt rart, siden Apple var blant de aller første med såpass høy bildefrekvens på iPad Pro for tre år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer