Krigen i Ukraina

Lanserte «Tristogram»

Det etter at Instagram ble stengt ned i Russland.

MELANKOLSK: En gjeng på fire programmerere har lagd en trist og melankolsk versjon av Instagram. Foto: Reuters/NTB
MELANKOLSK: En gjeng på fire programmerere har lagd en trist og melankolsk versjon av Instagram. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Det var for et par uker siden det ble kjent at en russisk domstol hadde forbudt Facebook og Instagram som mente at plattformene var ekstrimistiske. Duma-medlem Anton Gorelkin sa i en uttalelse at forbudet kan heves, dersom Meta fjerner blokkeringen av russiske statlige medier, og «returnerer til et nøytralitetsprinsipp», meldte det russiske nyhetsbyrået Tass.

- Latterlig

Blokkeringen av Instagram berørte ifølge CNN rundt 80 millioner brukere, og kort tid etter, dukket kopien Rossgram opp, for å tette hullet etter den populære bildetjenesten.

Ikke alle er fornøyd med erstatningen. Aleksander Tokarev ble så opprørt av kopien, at han bestemte seg for å lage en slags parodi.

Den har fått navnet Grustnogram - som kan oversettes til Tristogram på norsk.

- Jeg fikk ideen da jeg så Rossgram. Det er så flaut og latterlig at jeg kunne ikke motstå å lage et tilsvar, sier han ifølge The Telegraph.

Her oppfordres folk til å poste triste bilder av seg selv som en reaksjon på at mange populære sosisale medier nå er borte i Russland.

Startet som en spøk

Reuters har snakket med en av de andre utviklerene av tjenesten, som forteller at det hele startet som en spøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer