Libratone lanserer Q Adapt

Lar deg justere graden av støyreduksjon

Danske Libratone lanserer Lightning-øreplugger med støyreduksjon.

FOR IPHONE: Danske Libratone har lansert ørepropper med Lightning-kontakt og aktiv støydemping. Foto: Libratone
FOR IPHONE: Danske Libratone har lansert ørepropper med Lightning-kontakt og aktiv støydemping. Foto: Libratone Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske Libratone har etter hvert blitt kjent blant oss nordmenn. I sommer testet vi deres to nye høyttalere, One og Too, i tillegg til at vi enda litt tidligere i sommer testet Zipp og Zipp mini.

Nå lanserer selskapet nye modeller i markedet for hodetelefoner med aktiv støydemping; både i on-ear og in-ear-utgaver.

Citymix - juster graden av støyreduksjon

Libratone Q Adapt er nemlig hodetelefoner med aktiv støykansellering, og i motsetning til Bose-toppmodellen QC35, kan graden av støykansellering justeres i fire trinn på de nye Libratone-hodetelefonene.

Dermed kan du for eksempel la litt av omgivelseslydene slippe igjennom om du ferdes i trafikken, der det er greit å høre noe annet enn bare musikken du har på ørene, mens du i kontorlandskapet kan bruke maks effekt på kansellering.

Denne funksjonen har Libratone kalt Citymix, og det finnes også en mulighet til midlertidig å kutte musikken og støykanselleringen slik at du kan høre alt rundt deg uten å ta av hodesettet.

TRÅDLØSE: On-ear-modellen bruker Bluetooth og har et berøringsfølsomt felt som lar deg regulere volum, pause musikk og den slags. Foto: Libratone
TRÅDLØSE: On-ear-modellen bruker Bluetooth og har et berøringsfølsomt felt som lar deg regulere volum, pause musikk og den slags. Foto: Libratone Vis mer

On-ear-modellene støtter Bluetooth 4.1 AptX, som gir bedre lydkvalitet og lavere forsinkelse enn modeller som ikke støtter AptX. De kan også brukes med tråd.

Slås av automatisk

Som på Libratones høyttalerene finnes det også et berøringsfølsomt felt på den ene øreklokken, som lar deg justere volumet ved å dreie fingeren rundt i sirkel, eller pause musikken ved å prikke én gang. Smart er det også at støykanselleringen automatisk slås av når du tar av deg hodetelefonene, for å spare batteriet.

Batteritiden er oppgitt til over 20 timer på én ladning, og hodetelefonene lades med micro USB-ledning, og det skal ta mindre enn tre timer.

Q Adapt on-ear lanseres i oktober med en veiledende pris på 2399,- kroner.

KUN FOR IPHONE: In-ear-modellene bruker Lightning-kontakten for å forskyne den aktive støydempingen med strøm. Foto: Libratone
KUN FOR IPHONE: In-ear-modellene bruker Lightning-kontakten for å forskyne den aktive støydempingen med strøm. Foto: Libratone Vis mer

Lightning-øreplugger

In-ear-modellene har også aktiv støykansellering, men er laget spesielt for iPhone og kobles da til via Lightning-kontakten. Fordelen med det er at øreproppene da kan trekke den nødvendige strømmen fra telefonen, slik at de ikke trenger eget batteri. Derfor veier de også bare 20 gram.

I pressemeldingen legger Libratone vekt på at denne modellen skal være svært komfortabel å ha i øret, med propper som er støpt i gummi. Det er også mikrofon på ledningen slik at de kan brukes som håndfri-løsning.

Også disse kommer i oktober med en veiledende prislapp på 1799,- kroner.

Les også:
Test av Bose' toppmodell, QC35
Nå kan den klassiske 3,5mm-porten forsvinne
Stor test av treningsørepropper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer