Release:

Lar deg leie telefon

Nytt mobilselskap byr på leietelefon og abonnement i ett. Men lønner det seg? Vi har sjekket.

TELEFONUTLEIE: Release er et nyoppstartet mobilselskap som i tillegg til abonnement tilbyr deg å leie en brukt telefon. Foto: Pål Joakim Pollen
TELEFONUTLEIE: Release er et nyoppstartet mobilselskap som i tillegg til abonnement tilbyr deg å leie en brukt telefon. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Denne uka åpnet det nye mobilselskapet Release, startet av ingen ringere enn tidligere OneCall-gründer Øistein Eriksen.

Og konseptet litt annerledes enn hos de fleste andre – her får du nemlig både leietelefon og abonnement i ett. I motsetning til tjenester som Swap (Telenor), Mobilbytte (Ice) og Svitsj (Telia) leier du altså telefonen fra Release, fremfor å kjøpe den på avbetaling.

MR ONECALL: Nå er han tilbake med ny mobilsatsing. Foto: OneCall
MR ONECALL: Nå er han tilbake med ny mobilsatsing. Foto: OneCall Vis mer

Telefonene du kan velge mellom er heller ikke nye, men tidligere brukt og «nyoppusset», altså der batteri, skjerm og annen innmat skal være i god stand. Foreløpig er det bare en liten håndfull modeller du kan velge blant (lanseringsår i parentes):

 • Apple iPhone 7 (2017)
 • Apple iPhone 8 (2018)
 • Apple iPhone 8 Plus (2018)
 • Apple iPhone X (2018)
 • Samsung Galaxy S9 (2018)
 • Samsung Galaxy S9+ (2018)

Velger du å leie en telefon fra Release, inngår du en avtaleperiode på 12 måneder, som du må betale ut om du skulle velge å bryte avtalen.

Selger også bare abonnement

Du ikke velge en leietelefon for å tegne et Release-abonnement. Under er prisene på henholdsvis 1GB, 5GB, 10GB, 15GB og 30GB-abonnementene som tilbys, sammenlignet med rimeligste konkurrent fra vår siste prissjekk av mobilabonnementer:

Release Billigste konkurrent
1GB129 kr113 kr (Hudya)
5GB249 kr249 kr (Chili)
10GB349 kr299 kr (Chili)
15GB399 kr349 kr (Chili)
30GB449 kr459 kr (Fjordkraft)

Som du ser er ikke prisene så gale for abonnementene, der Release er billigst (sammen med Chili) på 5 GB-abonnementet og billigst av alle på 30 GB-abonnementet. Ellers ligger prisene på det jevne i markedet.

Release bruker for øvrig Telenors nett.

Dette koster leien

Med frittstående abonnementspriser kan vi også regne oss til hva Release tar for leie av de ulike telefonene:

 • iPhone 7: 70 kr/mnd
 • iPhone 8: 150 kr/mnd
 • iPhone 8 Plus: 200 kr/mnd
 • iPhone X: 250 kr/mnd
 • Samsung Galaxy S9: 200 kr/mnd
 • Samsung Galaxy S9+: 200 kr/mnd

Denne prisen er du da nødt til å betale (sammen med abonnementet du har valgt) i tolv måneder. Ifølge Release' nettsider er du i utgangspunktet låst til telefonen du har valgt, men det finnes en åpning fra å bytte til en dyrere telefon og da starte en ny tolv måneders leieperiode.

Dersom telefonen slutter å fungere som den skal, lover Release å sende deg en ny, med returlapp for den gamle.

Ødelegger du telefonen, for eksempel ved å knuse skjermen, må du betale reparasjonen selv. Her hevder Release å ha svært lave priser, siden de ikke ønsker å tjene penger på reparasjonen. Vi har fått pristabellen for skjermbytte:

Lar deg leie telefon

Dette ser faktisk ut til å være ganske gode priser etter å ha sjekket litt rundtom på nett.

Lønner det seg å leie?

Tar vi iPhone 8 Plus som et priseksempel, må du her altså ut med 12x200 kroner i løpet av et år – 2.400 kroner totalt, i tillegg til at du er bundet til mobilabonnementet fra Release. Og når de tolv månedene har gått, er det altså ikke din telefon, så du må enten fortsette leieavtalen eller sende den tilbake og stå uten telefon.

Tar vi en titt på Finn, ser det ut til at du i disse dager må ut med rundt 3.500 kroner for en pent brukt iPhone 8 Plus 64 GB. Veddemålet ditt ved å leie telefonen blir da om du tror en slik vil være verdt mindre enn 1000 kroner etter ett år – hvis ikke, vil det heller lønne seg å kjøpe en brukt telefon og samtidig stå fritt med tanke på abonnement.

Og om den så skulle være verdt mindre enn 1000 kroner om et år (vi tviler), ville kanskje bruksverdien uansett være høyere enn salgsverdien.

Men klart – det er ikke alle som på stående fot kan bla opp 3.500 kroner for en brukt iPhone, og da kan denne leieavtalen være helt ålreit, kanskje særlig fordi reparasjonskostnadene virker å være ganske hyggelige.

Mer informasjon finner du på Release.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer