Amazon Go åpner i 2017

Lar deg plukke matvarer og gå rett ut

Blir dette fremtidens butikker?

TA OG GÅ: Amazon åpner sin første Go-butikk rett over nyttår. Der kan du plukke med deg varene du trenger og gå rett ut. Foto: Jason Redmond/Reuters/NTB Scanpix
TA OG GÅ: Amazon åpner sin første Go-butikk rett over nyttår. Der kan du plukke med deg varene du trenger og gå rett ut. Foto: Jason Redmond/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lite er så irriterende som å stå i en lang kassakø når man har dårlig tid.

Det trenger du ikke om du handler i en Amazon Go-butikk. Her kan du nemlig gå rett inn i butikken, plukke varene du trenger og gå rett ut igjen.

Du må riktignok registrere mobiltelefonen din i det du går inn, men etter det kan du legge den i lomma igjen.

Trenger ikke å skanne varene

I motsetning til den svenske selvbetjente Näraffär-butikken vi skrev om tidligere i år, trenger du ikke å skanne varene – her bruker Amazon avansert teknologi som registrerer at du tar en vare fra hylla. Og om du legger den tilbake igjen.

Selskapet går ikke i detalj på hvordan det fungerer, men det skal være en kombinasjon av kameraer, sensorer og maskinlæring.

Når du er ferdig å handle, kan du bare gå ut av butikken, og så faktureres du på Amazon-kontoen.

I videoen under ser du hvordan det fungerer:

Vis mer Vis mer

Rett rundt hjørnet

Dette høres ut som et scenario fra langt inn i fremtiden, men faktisk skal Amazon åpne den første butikken i Seattle allerede rett over nyttår, når Amazon-ansatte er ferdige med å betateste butikken.

Det holder de på med allerede nå.

LES OGSÅ:
I denne svenske butikken sitter det ingen i kassa
Marked.no vs kolonial.no – vi tester mathandel på nett
10 ting som sjokkerer amerikaner i norsk butikk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer