Søk smartere på Android

Lar deg søke på Google, i Spotify, på YouTube …

Denne smarte widgeten lar deg enkelt søke på flere steder samtidig.

SØK FLERE STEDER: Med CSBW kan du søke direkte i Spotify, YouTube, Dropbox eller hva det måtte være. Foto: Pål Joakim Pollen
SØK FLERE STEDER: Med CSBW kan du søke direkte i Spotify, YouTube, Dropbox eller hva det måtte være. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Selv om et Google-søk som regel er tilstrekkelig når man er på jakt etter noe, finnes det enkelte situasjoner der man heller åpner en app først.

For eksempel når man skal søke etter en sang i Spotify, søke etter en app i Play butikk eller finne ei fil man har lagret på Dropbox.

Smart widget lar deg velge hvor du søker

Custom search bar widget (CSBW) er en såkalt Android-widget, eller modul på norsk, som lar deg velge hvor du vil søke før du trykker på søkeknappen.

Widgets er apper som kjører direkte på hjemskjermen, og som for eksempel kan vise de neste kalenderavtalene, været der du er eller lignende.

CSBW legger seg som et søkefelt på hjemskjermen; ganske likt søkefeltet fra Google, som er forhåndsinstallert på mange telefoner.

Gratisutgaven lar deg definere inntil fire forskjellige steder å søke. Tjenestene du kan velge blant er blant annet Amazon, Dropbox, Gmail, Wikipedia, Spotify, Play Butikk, DuckDuckGo, YouTube og Twitter.

Disse kan du legge til ved å trykke på pluss-knappen og deretter velge search item på listen. Det er også mulig å legge inn snarveier til andre apper og URL-er.

CSBW støtter en god håndfull tjenester du kan søke i. Foto: Pål Joakim Pollen
CSBW støtter en god håndfull tjenester du kan søke i. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Her har vi trykket på Spotify-ikonet for å søke direkte i Spotify. Foto: Pål Joakim Pollen
Her har vi trykket på Spotify-ikonet for å søke direkte i Spotify. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Når du så har lagt dem til, kan du trykke på dem før du søker. Trykker du på Spotify-ikonet og skriver Madonna, utføres et søk etter Madonna i Spotify. Likeledes kan du først trykke på YouTube for å gjøre søket i YouTube-arkivet.

Pro-versjon gir flere muligheter

Blir fire steder å søke for lite, kan du eventuelt bla opp 20 kroner for å fjerne denne begrensningen.

Det gjør også at annonsene forsvinner, og at du står fritt til å tilpasse utseendet utover den lille håndfullen temaer som følger med.

Custom search bar widget (Play butikk, gratis – 20 kroner for pro-utgave)

LES OGSÅ:
Last ned alt du har søkt etter på Google
Vi har prøvekjørt Googles nye Android-versjon, Nougat
Syv kjekke Google-triks du kanskje ikke kunne

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer