Lås Android-apper med App lock

Gratis app gir ekstra beskyttelse til det du vil holde for deg selv.

Med App lock kan du låse enkeltapper slik at de krever en ekstra låsekode for å åpnes. Kjekt for deg som vil låne bort telefonen uten å gi bort tilgang til alt.
Med App lock kan du låse enkeltapper slik at de krever en ekstra låsekode for å åpnes. Kjekt for deg som vil låne bort telefonen uten å gi bort tilgang til alt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er det ikke bare-bare å låne bort telefonen sin. Brått får den som låner tilgang til «alt» – Facebook-kontoen, bildene du har tatt, SMS-ene og eposten, og dermed er det ikke nødvendigvis så fristende å la noen låne den for å ringe eller sjekke noe i nettleseren.

Det hjelper heller ikke å ha en PIN-kode eller låsemønster på selve telefonen dersom du må låse den opp for å la noen låne den, og nettopp derfor er Android-appen App lock (Google Play, gratis) så kjekk. Den gjør nemlig at du kan beskytte enkelte apps med PIN-kode eller låsemønster, som da kan være forskjellig fra den du bruker for å låse opp selve telefonen.

En annen variant: Lån bort telefonen til barna

Appen kan lastes ned gratis fra Google Play, og når du starter den opp, definerer du først en PIN-kode som deretter må brukes for å starte appen igjen, og som også brukes for å beskytte appene du plukker ut. I tillegg ber appen om et sikkerhetsspørsmål og -svar, i tilfelle du skulle glemme den riktige koden.

På den neste siden får du ei liste over appene du har på telefonen, og via en enkel skyvebryter på hver app kan du så plukke ut de du vil beskytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer