Xiaomi Mi 8 er lansert

Lås opp bare ved å trykke fingeren PÅ skjermen

Nok en oppsiktsvekkende billig toppmodell fra kinesiske Xiaomi.

GJENNOMSIKTIG BAK: Den heftigste utgaven av Mi 8 har blant annet fingeravtrykksleser i skjermen, 3D-ansiktsgjenkjenning og en bakside i glass som er gjennomsiktig. Foto: Xiaomi
GJENNOMSIKTIG BAK: Den heftigste utgaven av Mi 8 har blant annet fingeravtrykksleser i skjermen, 3D-ansiktsgjenkjenning og en bakside i glass som er gjennomsiktig. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi er kjent for toppmodeller som ofte koster vesentlig mindre enn produsentene. De blir også omtalt som Kinas svar på Apple, delvis fordi de lanserer mobiler som likner på iPhone.

Men de har også vært tidlig ute med trender og ny teknologi. For et par år siden var de blant de første til å satse på mobiler med ekstremt tynne skjermkanter.

Xiaomis nyeste toppmodell, Mi 8, føyer seg inn i rekken av oppsiktsvekkende mobiler fra kineserne.

Spennende «Explorer Edition»

Det oppsiktsvekkende er IKKE at den kommer med en «skjermleppe», som vi kjenner blant annet fra iPhone X. Eller at den også er påfallende lik Apples toppmodell.

SKJERMLEPPE, DOBLE KAMERAER: Mi 8 følger alle de store mobiltrendene i 2018. Den vanlige utgaven har fingeravtrykksleser på baksiden, mens Explorer Edition har den integrert i skjermen. Foto: Xiaomi
SKJERMLEPPE, DOBLE KAMERAER: Mi 8 følger alle de store mobiltrendene i 2018. Den vanlige utgaven har fingeravtrykksleser på baksiden, mens Explorer Edition har den integrert i skjermen. Foto: Xiaomi Vis mer

Mi 8 kommer i tre utgaver. Mest interessant er den såkalte «Explorer Edition»-utgaven, som har skjerm med integrert fingeravtrykksleser, som for første gang i en smartmobil bruker trykkfølsomhet, skriver The Verge.

Til nå har det vært vanligst med fingeravtrykkslesere innebygd i knapper, det være seg foran, bak eller på sidene.

Ifølge Xiaomi skal det også være den første Android-mobilen som bruker 3D-basert ansiktsgjenkjenningsteknologi, akkurat som Apple gjør med iPhone X. (Og har du sett, den har derfor også sin egen variant av Apples Animoji.)

IKKE IPHONE X-PRISER: Mi 8 Explorer Edition koster fra 3.699 yuan, rundt 4.700 kroner. Foto: Xiaomi
IKKE IPHONE X-PRISER: Mi 8 Explorer Edition koster fra 3.699 yuan, rundt 4.700 kroner. Foto: Xiaomi Vis mer

Topp spesifikasjoner, hyggelig pris

Mi 8 kommer som nevnt i tre utgaver, en standardutgave bare kalt Mi 8, en heftigere Mi 8 Explorer Edition samt en mindre utgave som heter Mi 8 SE.

De to førstnevnte har følgende samme spesifikasjoner:

  • En 6,21 tommer OLED-skjerm med Full HD+-oppløsning på 2248x1080,
  • Snapdragons topp-brikke, Snapdragon 845,
  • 6 GB RAM,
  • et 12-megapiksel dobbeltkamera bak og et 20-megapiksel kamera foran,
  • og såkalt «Dual GPS», som bruker to frekvenser, noe som skal gi mer presis navigering.

Mi 8 SE har på sine side «bare» 5,88 tommer skjerm og en svakere prosessor.

Mi 8 og Mi 8 SE slippes i Kina i begynnelsen av juni. Explorer Edition-utgaven kommer seinere, men dato er enn så lenge ikke kjent.

Mi 8 vil koste fra 2.699 yuan, cirka 3.400 kroner, mens Mi 8 SE vil koste fra 2.300 kroner. Explorer Edition-utgaven vil koste fra 3.699 yuan, rundt 4.700 kroner.

Om eller når Mi 8 kommer til Norge, vet vi foreløpig ikke. Norske priser er derfor heller ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer