Xiaomi Mi 8 er lansert

Lås opp bare ved å trykke fingeren PÅ skjermen

Nok en oppsiktsvekkende billig toppmodell fra kinesiske Xiaomi.

GJENNOMSIKTIG BAK: Den heftigste utgaven av Mi 8 har blant annet fingeravtrykksleser i skjermen, 3D-ansiktsgjenkjenning og en bakside i glass som er gjennomsiktig. Foto: Xiaomi
GJENNOMSIKTIG BAK: Den heftigste utgaven av Mi 8 har blant annet fingeravtrykksleser i skjermen, 3D-ansiktsgjenkjenning og en bakside i glass som er gjennomsiktig. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi er kjent for toppmodeller som ofte koster vesentlig mindre enn produsentene. De blir også omtalt som Kinas svar på Apple, delvis fordi de lanserer mobiler som likner på iPhone.

Men de har også vært tidlig ute med trender og ny teknologi. For et par år siden var de blant de første til å satse på mobiler med ekstremt tynne skjermkanter.

Xiaomis nyeste toppmodell, Mi 8, føyer seg inn i rekken av oppsiktsvekkende mobiler fra kineserne.

Spennende «Explorer Edition»

Det oppsiktsvekkende er IKKE at den kommer med en «skjermleppe», som vi kjenner blant annet fra iPhone X. Eller at den også er påfallende lik Apples toppmodell.

Mi 8 kommer i tre utgaver. Mest interessant er den såkalte «Explorer Edition»-utgaven, som har skjerm med integrert fingeravtrykksleser, som for første gang i en smartmobil bruker trykkfølsomhet, skriver The Verge.

Til nå har det vært vanligst med fingeravtrykkslesere innebygd i knapper, det være seg foran, bak eller på sidene.

Ifølge Xiaomi skal det også være den første Android-mobilen som bruker 3D-basert ansiktsgjenkjenningsteknologi, akkurat som Apple gjør med iPhone X. (Og har du sett, den har derfor også sin egen variant av Apples Animoji.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer