Lås telefonen smartere med Smart Lock

Krever ikke kode når du er i nærheten av noe kjent.

AUTOMATISK OPPLÅSNING: Med Android-funksjonen Smart Lock slipper du å låse opp telefonen når den er i trygge omgivelser. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
AUTOMATISK OPPLÅSNING: Med Android-funksjonen Smart Lock slipper du å låse opp telefonen når den er i trygge omgivelser. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting vi anbefaler alle som har en smarttelefon, så er det å sette opp en telefonlås. Og grunnen er enkel: Du vil jo ikke at uvedkommende skal få tilgang til alt innholdet på telefonen din, om de skulle få tak i den.

På Android kan du låse telefonen på flere måter – enten du velger å låse den med en PIN-kode, et mønster, passord eller fingeravtrykk om du har en telefon som støtter det.

LES OGSÅ: Slik låser du telefonen

Og det er klart – jo mer avansert du lager låsekoden, desto vanskeligere blir det for uvedkommende å bryte seg inn på telefonen.

Men det blir også mer tungvint hver gang du slår den på.

Innbakt Android-funksjon gjør det lettere

Fra versjon 5.0 (Lollipop) har Android fått en innbakt «Smart Lock»-funksjon som kan gjøre det litt mer levelig å ha en avansert låsekode.

Den lar deg nemlig definere enheter og steder du stoler på – altså der du ikke trenger å angi låsekoden for å låse opp telefonen, så lenge telefonen har kontakt med disse enhetene eller befinner seg et gitt sted.

Dermed kan du for eksempel gjøre det slik at du slipper å låse opp telefonen din når du er hjemme eller på jobb, når den har kontakt med bilen din via Bluetooth eller lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer