Google

Lastet ned 20 millioner ganger: Fjernet umiddelbart

Kan potensielt spore brukerne, hevder Google.

PRINCESS SALON: Dette er en av appene som ble fjernet av Google. Foto: Dinside
PRINCESS SALON: Dette er en av appene som ble fjernet av Google. Foto: Dinside Vis mer
Publisert

Google har fjernet tre apper fra Play Store på Android etter at forskere ved International Digital Accountability Council (IDAC) avdekket at appene krenket Googles retningslinjer for datainnsamling.

Ifølge IDAC kan appene ha fått tilgang til brukernes Android ID og Android Advertising ID (AAID), som brukes for annonsering, og i en uttalelse til TechCrunch bekrefter Google at de har fjernet appene.

– Vi kan bekrefte at appene som blir nevnt i rapporten, er blitt fjernet. Når vi finner en app som krenker våre retningslinjer, tar vi grep, sier en talsperson fra Google til nettstedet.

Over 20 millioner nedlastinger

Appene det gjelder, er Princess Salon, Number Coloring og Cats & Cosplay, og er ifølge rapportene blitt lastet ned over 20 millioner ganger til sammen.

Dog er det ingen indikasjon på at utviklerne har sporet brukerne med overlegg, og to av utviklerne, Creative Apps og Libii Tech, har fremdeles andre apper tilgjengelig i Play Store. Samtidig er blant annet Cats & Cosplay tilgjengelig i App Store på iOS uten noen kjente brudd på retningslinjene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer