Lastpass for Android oppdatert

Kan nå fylle inn brukernavn og passord i andre apper.

AUTOMATISK: Nå kan Android-utgaven av Lastpass fylle ut brukernavn og passord  når du blir møtt med et innloggingsskjema. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
AUTOMATISK: Nå kan Android-utgaven av Lastpass fylle ut brukernavn og passord når du blir møtt med et innloggingsskjema. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet opp og ned i mente om at et viktig kriterie for å være godt sikret på nett, er at du bruker forskjellige passord overalt.

Bruker du det samme passordet overalt og ett nettsted opplever datainnbrudd, risikerer du at uvedkommende prøver de samme innloggingsdetaljene andre steder.

Populær tjeneste

Det finnes flere tjenester som tar vare på passordene dine og beskytter dem bak ett hovedpassord.

Blant de mest populære er Lastpass, som vi tidligere har skrevet en utførlig guide til:

>> Lastpass: Unikt passord på alle nettsteder

Etterlengtet funksjon

I den siste oppdateringen av Android-appen, har Lastpass nå fått svært velkommen funksjonalitet i våre øyne: muligheten til å fylle ut brukernavn og passord i andre apper.

Her er appene som holder styr på passordene

Tidligere var du nødt til å starte Lastpass-appen på telefonen, logge på, finne frem til den aktuelle tjenesten og kopiere passordet, men nå spretter Lastpass opp når du skal logge deg på enten i nettleseren eller i en app.

Må aktiveres manuelt

Bruker du Lastpass, er dette noe du først må aktivere.

Sørg for å oppdatere til siste versjon av appen gjennom Google Play (må gjøres manuelt da appen trenger en ny rettighet for å vise systemmeldinger), start appen og logg deg inn. Følg så instruksene for å aktivere Lastpass som tilgjengelighetstjeneste.

Når dette er gjort, vil Lastpass sprette opp når du blir møtt med en innloggingsskjerm, uansett app (gjelder også nettleseren). Dersom Lastpass ikke klarer å finne den riktige tjenesten, kan du selv søke i passordhvelvet ditt og finne frem detaljene.

Om du vil, kan du da dele denne koblingen med andre Lastpass-brukere, slik at tjenesten forbedres ved at den riktige tjenesten da dukker opp automatisk for andre.

Les også: Passordene du ikke bør bruke

PS! Denne funksjonaliteten er kun tilgjengelig for premium-brukere; et abonnement som koster 12 dollar i året. De første 14 dagene kan du imidlertid prøve det uten kostnad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer