Lei et kontor på Internett

Hvorfor kjøpe egen server med dyr programvare når du kan leie akkurat det du trenger og bruke det direkte i nettleseren? På 10 minutter kan du etablere et komplett kontor med omfattende samarbeidsfunksjoner.

Publisert

Tanken om at programvare skal kunne kjøres via Internett er ikke ny, men nå er teknologien i ferd med å modnes på en slik måte at det kan være aktuelt for en lang rekke brukere.

Tenk deg f.eks. at du skal administrere et prosjekt med deltakere som ikke er geografisk samlet. Det kan være alt fra en interesseforening for buhunder til en gruppe av atomfysikere. For å holde styr på aktivitetene i gruppen, vil det være nyttig å ta i bruk en eller annen form for gruppevare for å holde orden på prosjektet.

Gruppevare på 10 minutter

Normalt krever gruppevare betydelige investeringer og en omfattende innsats på egen server (hvis du har en). I eksempelet med buhundentusiastene kan du f.eks. leie Lotus Instant Teamroom levert av Interliant Apps Online, eller Hotoffice, og være i gang på 10 minutter.

Lotus Teamroom er et enkelt program med deling av dokumenter og diskusjonsgrupper. Programmet gjør utstrakt bruk av Java, og fungerer sånn sett som en helt egen applikasjon som kjøres fra nettleseren.

Hotoffice er mye mer omfattende, og inkluderer gruppekalender, chat og mye mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.