Lei røde varselprikker på Facebook? Snart kan du slippe

Facebook tester ut ny funksjon som gjør det mulig å skjule de røde prikkene i fanene på mobilappen.

HEKTA: Facebook og andre vet at røde varselprikker gjør oss hekta. Men mange opplever de bare som forstyrrende. Foto: Silas Stein/DPA/NTB Scanpix
HEKTA: Facebook og andre vet at røde varselprikker gjør oss hekta. Men mange opplever de bare som forstyrrende. Foto: Silas Stein/DPA/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi er vel ikke de eneste som synes det er forstyrrende med alle de røde prikkene på de ulike fanene i Facebooks mobilapp.

Nå er raden fylt opp med egne faner for Watch-funksjonen og Marketplace, du har en egen fane for brukerprofilen din, og det finnes en arrangement-fane og en varsel-fane - i tillegg til nyhetsstrøm-fanen.

Når det kommer nytt innhold til noen av disse, dukker det opp røde prikker ment å varsle deg om at nå må du ta en titt. Så må du manuelt trykke deg inn på fanene for at prikkene skal bli borte. Og det gjør man jo, fordi de forstyrrer.

Tester ny innstilling

Men det kan bli mye varsler, noe også Facebook har innsett.

Ifølge TechCrunch har de begynt å teste ut en ny funksjon som lar deg tilpasse innstillingene for de røde varselprikkene, slik at du kan velge hvilke faner de skal vises på og ikke.

- Folk vil ikke nødvendigvis ha varselprikker i fanene hvis de allerede får varsler på app-ikomet på hjemskjermen, sier en talsperson for Facebook til TechCrunch.

Slik funker det

Vi har fått tilgang på den nye funksjonen, som vi kommer til ved å trykke på Mer-menyen (de tre linjene) > Innstillinger og personvern > Innstillinger > Varsler og Varselprikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer