Samsung Galaxy S8 avslørt

Lekket pressebilde viser Galaxy S8 i all sin prakt

Og her er hva ryktebørsen sier om Samsungs kommende toppmodell.

NESTE TOPPMODELL: Dette skal være Samsung Galaxy S8. Foto: Evan Blass
NESTE TOPPMODELL: Dette skal være Samsung Galaxy S8. Foto: Evan Blass Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 29. mars:
Klokka 17 norsk tid skal Samsung vise frem sitt nye flaggskip. Artikkelen under er basert på ryktene i forkant av lanseringen, men Dinside vil være på ballen i ettermiddag med alt du trenger å vite om det Samsung viser frem på pressekonferansen i dag.

På årets mobilmesse i Barcelona, Mobile World Congress, introduserte Samsung et par nye nettbrett. Samtidig benyttet de anledningen til å varsle om at Samsung Galaxy S8 blir vist frem 29. mars, altså om fire uker.

Men som vanlig er det alltid noen som ikke klarer å holde på hemmeligheter, og på toppen ser du det som angivelig skal være det første pressebildet fra Samsung.

Det ble postet på Twitter av lekkasje-kjendis Evan Blass. Han har en svært god historikk for korrekte avsløringer og jobber som journalist i Venturebeat:

To nye modeller

Som med S7-generasjonen forventes det også denne gangen to nye modeller, men der S7 kom i en flat utgave og en litt større «edge»-utgave (med buede skjermkanter), ser det nå ut til at begge de nye S8-modellene vil ha den buede skjermkanten; altså to «edge»-modeller.

Skjermstørrelsene skal være henholdsvis 5,8 tommer og 6,2 tommer for S8 og S8+, men som du ser på bildet av telefonen er det svært lite ramme rundt skjermen som gjør at de nok oppleves svært kompakte i forhold til skjermstørrelsen. Det gjør også at de får et ganske utradisjonelt 18,5:9-format; altså bittelitt høyere enn LG G6, som har 18:9 (2:1).

Blass har tidligere lekket spesifikasjoner også, og så vidt vi kan se snakker vi fortsatt om en QHD-skjerm, men som da er forlenget. Dermed forventer vi en opplsøning på 2976x1440 piksler.

For de mer avanserte, hevder Android Central at Samsung kan gå over fra en Pentile-utforming av subpikslene (to subpiksler per piksel, der det er dobbelt så mange grønne punkter som røde og blå) til et tradisjonelt RGB-oppsett; blant annet for å få bedre VR-opplevelse.

En ekstra knapp

Ser du nøye på bildet av telefonen, ser du at det finnes volumknapper, strømknapp og enda en knapp på siden av telefonen.

Hva den ekstra knappen gjør gjenstår å se, men vi lar oss ikke overraske om denne knappen starter opp assistenten Bixby. Ett av de heteste ryktene før lanseringen er nemlig en kunstig intelligent assistent du kan snakke til, etter at Samsung kjøpte opp Viv i høst.

Viv ble startet blant annet av nordmannen Dag Kittlaus; hjernen bak Siri; Apples stemmeassistent. Viv skal være en langt mer avansert løsning, som blant annet kan skrive sin egen kode for å løse nye oppgaver.

Det tok imidlertid en stund før Siri ble tilgjengelig på norsk, så vi har liten tro på at nordmenn kan nyttegjøre seg voldsomt av Bixby ved lansering.

Vanntett, iris-scanner …

S8-modellene skal fortsatt være vanntette, slik S7-serien var, og det er også åpenbart på bildet at de vil få iris-skanneren som satt i Note 7, og som lar deg låse opp telefonen med øynene.

Vi klarte å styre vår begeistring for iris-skanneren da vi testet sistnevnte (som altså ble trukket tilbake og aldri kom på markedet); mest fordi den i de fleste tilfeller krevde at man holdt telefonen på en litt unaturlig måte (rett foran fjeset) der man stod og ventet på t-banen.

På grunn av den åpenbare plassmangelen på forsiden, skal fingeravtrykksleseren være flyttet til baksiden av telefonen, og her er det enkelte lekkasjebilder som tilsier at denne får en litt snodig plassering – ved siden av kameraet:

PÅ SIDEN: Fingeravtrykksleseren på Samsung Galaxy S8-telefonene ser ut til å havne ved siden av kameraet. Og hodetelefonutgangen skal være intakt. Foto: Evan Blass/Venturebeat
PÅ SIDEN: Fingeravtrykksleseren på Samsung Galaxy S8-telefonene ser ut til å havne ved siden av kameraet. Og hodetelefonutgangen skal være intakt. Foto: Evan Blass/Venturebeat Vis mer

Maskinvaremessig hevdes det fra flere hold at Samsung har holdt av alle Qualcomms toppmodeller (Snapdragon 835) de første par månedene, og at den vil sitte på innsiden av telefonene i USA. Her i Norge har alle tidligere modeller kommet med Samsungs egenutviklede Exynos-brikke, som vi også forventer å se denne gangen.

Grunnen til at USA får særbehandling, skal for øvrig være at Qualcomm sitter på mange CDMA-relaterte patenter (telefonsystemet som brukes i USA – her bruker vi UTMS) og derfor dominerer det amerikanske markedet, ifølge Phonearena.

Blant høydepunktene i den nye Exynos 8895-brikken er opptil 60 prosent bedre grafikkytelse, 27 prosent raskere prosessosering og 40 prosent lavere strømforbruk, ifølge Samsung. Prosessoren skal også være rask nok til å kunne spille inn og spille av 4K-oppløsning med 120 bilder i sekundet.

En egen VPU (Vision Processing Unit) skal dessuten gjøre S8 i stand til å identifisere ting i bildet:

Lekket pressebilde viser Galaxy S8 i all sin prakt

Nytt frontkamera?

Kameramessig ser det ut til at hovedkameraet beholdes som før, med 12Mp-oppløsning og blenderåpning på f/1,7. Dog skal det være forbedret via kameraprogramvaren.

Frontkameraet kan gå fra 5 til 8 megapiksler, fremdeles med blenderåpning på f/1,7, og ser dessuten ut til å få autofokus denne gangen, som Samsung ikke har hatt på frontkameraet til nå.

Ellers forventes batterikapasiteten å være på 3.000mAh og 3.500mAh for S8 og S8+, de skal komme med 64 GB lagringsplass (pluss minnekortstøtte) og 4 GB arbeidsminne (RAM).

Hvorvidt disse ryktene stemmer når Samsung lanserer telefonene 29. mars gjenstår å se. Telefonen forventes for øvrig på markedet allerede i midten av april.

Oppdatert 29. mars: Følg med på Dinside fra klokka 17 i dag for alt du trenger å vite om Samsungs nye toppmodell.

LES OGSÅ:
Samleside: Nyheter fra mobilmessen i Barcelona
15 tips til deg med Samsung Galaxy S7

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer