Lenovo lanserer smartmobil med gigantbatteri

Kapasitetsproblemene i ferd med å bli løst?

BATTERITID: Den er stor og tung, men har et av markedets største batterier. Det skal gi svært god batteritid, hevder produsenten. Foto: LENOVO
BATTERITID: Den er stor og tung, men har et av markedets største batterier. Det skal gi svært god batteritid, hevder produsenten. Foto: LENOVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har smartmobil må forholde seg til en batteritid som ikke på langt nær kan måle seg med hva de gamle, enkle mobiltelefonene kunne skilte med. Det er mange årsaker til det, men store skjermer og alle tjenestene som krever at du alltid er på nett krever sitt av batteriet.

Det gjøres stadig forbedringer i maskinvaren og skjermteknologiene som resulteterer i mindre strømbruk, men samtidig har mange produsenter fokus på å lage tynnere og lettere produkter, noe som gjerne medfører at batteriet må krympes, og dermed går gjerne vinningen opp i spinningen.

Les også: Denne mobilen er laget i Norge

Motstrøms

Men det er ikke alle mobilprodusenter som tenker likt. Under årets Mobile World Congress i Barcelona, viste for eksempel Lenovo fram Android-modellen S860, som er den første smartmobilen som er utstyrt med et svært batteri med kapasitet på hele 4000mAh.

Til sammenligning har iPhone 5S en kapasitet på 1440mAh, mens Samsung Galaxy S4 sitt er på 2600mAh.

Det har gjort mobilen temmelig tykk (10,3 mm), og vekten er 190 gram. Til sammenligning veier iPhone 5S 112 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer