Google Maps med ny AR-funksjon

Lettere å se hvor du skal gå

Nå kan du få veiledning direkte på bildet av omverdenen.

RETT PÅ OMVERDENEN: Det var litt leit lys å ta bilde i på morgenkvisten, men disse pilene vises over bildet fra kameraet når du navigerer med den nye «live view»-funksjonen fra Google. Foto: Pål Joakim Pollen
RETT PÅ OMVERDENEN: Det var litt leit lys å ta bilde i på morgenkvisten, men disse pilene vises over bildet fra kameraet når du navigerer med den nye «live view»-funksjonen fra Google. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange bruker Google Maps for å komme seg til rett plass, og denne uka har Google rullet ut en ny funksjon i Norge.

Nå kan du nemlig, ved hjelp av AR (Augmented reality) bli geleidet til målet direkte oppå bildet fra kameraet når du er ute og går.

>> Les også: 42 fine reiseapper

Kun når du går

Funksjonen fungerer ikke når du kjører – kun når du går. Etter at du har søkt opp adressen du skal til og trykket på veibeskrivelse, får du opp et nytt valg:

Pass også på at du har valgt fotgjengeren på toppen og ikke bil, taxi eller kollektivtrafikk.

Når navigeringen starter, må du bevege telefonen litt rundt slik at den klarer å lage en dybdemodell av omgivelsene, og så vil du få piler på bildet som angir hvor du skal gå – med gatenavn.

Og er det et stykke til neste gang du skal svinge, vises det også på skjermen – med avstand:

Appen ber deg for øvrig om å legge ned telefonen mens du går, slik at du har fokuset på veien og ikke på mobilskjermen.

iOS og Android

Funksjonen ble offentliggjort av Google tidligere i august, men det er først nå den har dukket opp på vår telefon. Noen brukere har hatt tjenesten helt siden mars for å teste den ut før den ble sluppet for offentligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer