LG G2

Toppmodell med rå skjerm og ytelse, men den er ikke for alle.

HELT SPESIELL: De eneste knappene på LG G2 finner du på baksiden. Tanken er god, men i praksis fungerer det så som så.
HELT SPESIELL: De eneste knappene på LG G2 finner du på baksiden. Tanken er god, men i praksis fungerer det så som så. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På papiret har LG G2 alt som skal til for å gjøre den kongen på Android-tronen akkurat nå. Den har en fantastisk skjerm, er lynrask og har et batteri som varer hele dagen og vel så det.

LG har ikke spart på noe hva gjelder spesifikasjoner, og bør være høyaktuell for mobilbrukere som elsker å spille, se film eller høre på musikk. Med andre ord en skikkelig fet underholdningstelefon.

Les ferske mobiltester av:
Nokia Lumia 1020
Sony Xperia Z1
Samsung Galaxy Note 3

Skjermen er det beste

Skjermen, som måler 5,2 tommer diagonalt, er det virkelige høydepunktet. Ingen andre slår LG på det området. Den er skarp og lyssterk, og har god kontrast, fargegjengivelse og innsynsvinkel. Hva mer kan vi be om?

Enda bedre: Til tross for den store skjermstørrelsen, er ikke telefonen gigantisk. G2 er faktisk mindre enn Xperia Z1 og bare ørlitt større enn One og S4, men har større skjerm enn alle sammen, noe som er imponerende. Den syltynne rammen rundt telefonen har mye av æren for det.

Skjermen tar opp nesten hele fronten på G2. Det er bærre lækkert, spesielt når man skal se video. Foto: Kirsti Østvang
Skjermen tar opp nesten hele fronten på G2. Det er bærre lækkert, spesielt når man skal se video. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Helt spesielle knapper

Spesifikasjoner

 • Prosessor: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 Prosessor
 • Skjerm: 5.2-tommer Full HD IPS (1080 x 1920 piksler / 423 ppi)
 • Minnekapasitet: 32GB
 • RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
 • Kamera: Bak 13.0MP med OIS / Front 2.1MP
 • Batteri: 3.000mAh
 • Operativsystem: Android Jelly Bean 4.2.2
 • Mål: 138.5 x 70.9 x 8.9mm
 • Farger: Svart / hvit
 • For å oppnå den slanke utformingen har LG måttet gjøre et radikalt designvalg. G2 har verken knapper foran eller på sidene, men på baksiden, rett under kameraet, sitter et sett med tre knapper: en strømknapp, volum opp og volum ned. Oppsiktsvekkende.

  Da telefonen ble avduket tidligere i år sa LG at de hadde valgt å flytte knappene fordi flere brukerundersøkelser viser at mange brukere har problemer med å betjene sideknappene på store smartmobiler.

  Det føles rart til å begynne med, og fremdeles ganske rart etter en stund. Selve ideen er god – for mine hender blir fem tommer i største laget. Det er imidlertid ikke så mye lettere å trykke på knappene når man holder telefonen med én hånd.

  Man må få et fast grep på telefonen for at knappene skal reagere, ved at man holder på skjermen med tommelen eller plasserer tommel og pekefinger på hver sin side av skjermen. Det siste blir i prinsippet samme håndgrep som om knappene hadde vært på sidene.

  G2 er laget i svart plast, og selv om vi savner luksusfølelsen man får med telefoner i aluminium, er byggkvaliteten god. Utformingen med avrundede kanter på baksiden gjør at den lett og ligger behagelig i hånden. Foto: Kirsti Østvang
  G2 er laget i svart plast, og selv om vi savner luksusfølelsen man får med telefoner i aluminium, er byggkvaliteten god. Utformingen med avrundede kanter på baksiden gjør at den lett og ligger behagelig i hånden. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

  Vekk telefonen med to trykk

  På dette bildet trykker vi på strømknappen med pekefingeren. For at vi skal kunne gjøre det, må vi holde tommelen på skjermen. Foto: Kirsti Østvang
  På dette bildet trykker vi på strømknappen med pekefingeren. For at vi skal kunne gjøre det, må vi holde tommelen på skjermen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

  LG lar deg heldigvis vekke mobilen uten å trykke på strømknappen via en ny funksjon kalt KnockOn. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke to ganger på skjermen. Smart og ikke minst nødvendig, så slipper man å måtte løfte opp telefonen for å skru den på dersom den ligger på bordet.

  Du kan dobbelttrykke på skjermen igjen for å putte den i dvale. Men ikke fra hvor som helst på skjermen, kun på et tomt område på skjermen eller statuslinjen øverst.

  Dessverre fungerer ikke dette alltid like bra, og man ender ofte opp med å trykke flere ganger. Flere ganger opplevde jeg også å skru av skjermen ved en feiltakelse.

  Med vanter var telefonen også vanskelig å håndtere. Knappene på baksiden er ikke veldig store, og vi endte som regel opp med å måtte snu telefonen for å se hvor vi trykket.

  Kjapp som lyn

  G2 er ustyrt med den heftigste prosessoren til Qualcomm, en firekjerners Snapdragon 800 på 2,26 GHz. Denne i kombinasjon med 2 GB RAM gjør at ting flyter like glatt uansett hva vi gjør, det være seg navigere rundt i menyer, starte apper og spille grafikkintensive spill. Ikke én eneste gang i løpet av testperioden har vi opplevd hakking.

  G2 kommer med 32 GB innebygget lagringsplass, hvorav rundt 26 GB er tilgjengelig for bruk. Telefonen støtter ikke minnekort, så lagrer du mer enn det, så må du enten slette eller ty til skylagringsløsninger. Foto: Kirsti Østvang
  G2 kommer med 32 GB innebygget lagringsplass, hvorav rundt 26 GB er tilgjengelig for bruk. Telefonen støtter ikke minnekort, så lagrer du mer enn det, så må du enten slette eller ty til skylagringsløsninger. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

  Telefonen er blant de aller kjappeste vi har testet per dags dato, og ser seg såvidt slått av Sonys nye toppmodell Xperia Z1 i benchmark-programmene vi bruker.

  Enda mer hyggelig er batteriet på 3.000 mAh, som for øvrig er det samme som Xperia Z1 byr på. Og akkurat som vi synes at dette var noe av det aller beste med Sonys nykommer, så går det samme for LGs mobil. Det gir oss batteri hele dagen og vel så det.

  Så var det bildene, da

  Det innebygde kameraet på baksiden er på 13 megapiksler, og tar riktig så fine bilder utendørs i dagslys. Fargegjengivelsen er god og realistisk, men kameraet sliter med eksponeringen, slik at lyse områder, som skyer på himmelen, blir ofte utbrent.

  Men er du ute etter ett rått mobilkamera, er Nokia 1020 det beste alternativet nå.

  Som mange andre mobilkameraer sliter det litt i dårlige lysforhold og innendørs. Fokuseringstiden opplever vi til tider som treg, selv om kamera-appen knipser bildene kjapt.


  Kameraet tar også video i 1080p i hele 60 bilder per sekund. Takket være den optiske bildestabilisatoren blir resultatet stort sett bra.

  God musikktelefon

  En funksjon som kan gjøre G2 spesielt interessant for lyd-entusiaster er at telefonen håndterer musikkfiler i 24-bit/192 kHz - altså bedre enn CD-kvalitet (16-bit/44khz). Dette krever naturligvis at man har både denne typen filer og tilstrekkelig gode hodetelefoner.

  Øreproppene som leveres med G2 er noe av det bedre vi har prøvd på en mobil, og de produserer høy og klar lyd med overraskende mye bassgjengivelse. De interne høyttalerne byr på ganske bra lyd med høyt volum, men kan ikke matche stereohøyttalerne til HTC One.

  Hodetelefon-inngangen er plassert i bunnen ved siden av mikro-usb-porten. Det gjør at du enkelt kan stappe telefonen "riktig" vei ned i lomma. Foto: Kirsti Østvang
  Hodetelefon-inngangen er plassert i bunnen ved siden av mikro-usb-porten. Det gjør at du enkelt kan stappe telefonen "riktig" vei ned i lomma. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

  Rotete programvare

  G2 kjører Android 4.2 med LGs eget Optimus UI-skall. LG valgt å følge i Samsungs fotspor ved å lesse på med så mange ekstra funksjoner og knapper som mulig. Meningene er delte om hvorvidt det er en god ting, men vi synes det gjør telefonen vanskeligere å bruke enn nødvendig.

  I varslingsmenyen går halve skjermen går bort til diverse innstillinger og funksjoner før man får opp selve varslene, noe som gjør det rotete og uoversiktlig.

  Det finnes flere funksjoner som skal gjøre multitasking bedre, som "QSlide" og "Slide Aside", men de gjør ikke det. Som Samsung har LG også øyesporings-funksjoner som lar skjermen være på og setter video på pause når du ser bort – og de fungerer knapt halvparten av tiden.

  I midten kan du se varslingsmenyen slik den ser ut "rett ut av boksen". Helt nederst kan du se de innkommende varslene. Foto: Kirsti Østvang
  I midten kan du se varslingsmenyen slik den ser ut "rett ut av boksen". Helt nederst kan du se de innkommende varslene. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

  "Guest Mode" skal gjøre det mulig å lage en gjestebruker på telefonen à la Barnehjørnet i Windows Phone, hvor du kan begrense hvilke apper og funksjoner som skal være tilgjengelig, men oppsettet er forvirrende.

  "KnockOn"-funksjonen for å vekke skjermen med to trykk liker vi godt, selv om den ikke alltid fungerer. Den vi har hatt mest glede av er "Plug & Pop", som viser en hurtigstart-meny nederst på skjermen som lar deg raskt åpne apper, f.eks. musikkspillleren og Spotify, når man plugger i hodetelefoner.

  Konklusjon

  G2 har det som skal til for at LG skal kunne gi Samsung og de andre Android-produsentene hard konkurranse i tiden fremover. Foto: Kirsti Østvang
  G2 har det som skal til for at LG skal kunne gi Samsung og de andre Android-produsentene hard konkurranse i tiden fremover. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

  Hvis du er ute etter en skikkelig god Android-toppmodell med stor skjerm i et hendig format, er G2 likevel et godt valg. Skjermen er fantastisk, ytelsen upåklagelig, og kameraet bra. Designen tar ikke pusten fra oss, men mange vil sette pris på dens klassiske utseende.

  Det er tydelig at LG ser ut til å ta lyd og musikk på alvor, og klarer du å bruke såkalte in-ear-ørepropper, trenger du ikke engang å bytte ut de medfølgende proppene med et eget sett hodetelefoner.

  G2 er dessuten blant de mer prisvennlige toppmodellene. 32 GB-varianten koster fra 4.500 kroner, noen hundrelapper mer enn Galaxy S4, noen hundrelapper mindre enn HTC One og hele 1.000 kroner billigere enn Xperia Z1.

  Spesifikasjoner og pris er ikke imidlertid alt. De merkelige knappene på baksiden og lite brukervennlig programvare er våre to største ankepunkter. Vi liker Android på grunn av valgfriheten og tilpasningsmulighetene, men for vanlige brukere vil LGs løsning være overveldende. Skal man pøse på med nye finesser, bør de i det minste fungere ordentlig eller være mer enn bare gimmicks.

  G2 ryktes å være grunnlaget for Googles kommende Nexus 5-telefon, og med tanke på at denne vil kjøre "ren" Android, gleder vi oss faktisk mer til denne kommer. Den kombinasjonen kan bli uslåelig.

  Alle våre mobiltester får du her!

  Testresultat

  LG G2

  Fantastisk skjerm, topp ytelse, god batteritid, bra kamera, pen design i et hendig format, god pris til toppmodell å være.

  Mange unødvendige Android-funksjoner, overveldende brukergrensesnitt, merkelig knappe-design.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer