LG G3

Første modell på det norske markedet med QHD-skjerm.

KNIVSKARP: LG G3 setter rekord i skarphet, med oppløsning tilsvarende fire HD-skjermer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KNIVSKARP: LG G3 setter rekord i skarphet, med oppløsning tilsvarende fire HD-skjermer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB! LG har sendt oss et nytt testeksemplar etter at denne testen ble publisert fordi de mistenkte at vi hadde mottatt et ikke-produksjonsklart eksemplar av telefonen. Det viste seg å være sannsynlig, for etter å ha kjørt det nye eksemplaret gjennom harde tester, har vi ikke klart å fremprovosere hverken varmeproblemet eller ytelsesproblemet. Derfor er denne artikkelen oppdatert med kursiv tekst, og terningen har fått en ekstra prikk.

Hvor høy skjermoppløsning er godt nok?

Vi stiller oss spørsmålet etter å ha brukt LG G3 den siste uka, for skal vi være ærlige, er det liten forskjell å merke på denne og en full HD-skjerm, som er vanlig blant de øvrige toppmodellene i dagens marked.

Vi ser det riktignok på nært hold, men vi må innrømme at vi i det vanlige ikke tenker over at denne skjermen er skarpere enn øvrige toppmodeller.

LG stiller nemlig med svimlende 2560x1440-oppløsning i sitt siste flaggskip, LG G3, og fordelt på en 5,5 tommers skjerm tilsvarer dette en punkttetthet på 538 punkter per tomme; altså over 20 punkter per millimeter.

Til sammenligning har toppmodellene fra Samsung og Sony henholdsvis 432 og 424 punkter per tomme, mens iPhone 5s kan skilte med 326 punkter per tomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer