LG G4

Kuskinn på baksiden og verdens mest lyssterke mobilkamera.

I SKINN: Bakdekslet på LG G4 er ikke helt som andre bakdekseler – det er nemlig av ekte kuskinn. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
I SKINN: Bakdekslet på LG G4 er ikke helt som andre bakdekseler – det er nemlig av ekte kuskinn. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden digitalkameraene gjorde sin ankomst for drøye 15 år siden har det vært mye fokus på megapiksler, selv om dette på ingen måte er et mål på bildekvalitet.

Gledelig er det derfor å se at fokuset har dreid seg noe vekk fra dette, og til andre ting som kan ha større betydning for hvor gode bilder du får.

En av dem er hvor lyssterkt (eller «raskt») objektivet er. Dette betegnes med det såkalte «f-tallet»; brennvidde dividert på blenderåpningens diameter. En større blenderåpning vil altså gi et lavere f-tall, og det er en av tingene som er spesielt interessant med dagens testmodell, LG G4.

BAKGRUNN: Dette betyr objektivbetegnelsene

Verdens mest lyssterke mobilkamera

For – LG G4 har blendertall på f/1,8, noe som gjør LG markedsledende på dette punktet. Nå skal det sies at avstanden ned til nestemann ikke er dramatisk stor – Samsung Galaxy S6/Edge har blendertall på f/1,9.

Under ser du en liten oversikt over hvor mye mer lys kameraet på LG G4 slipper inn i forhold til konkurrentene, gitt den samme lukkertiden og følsomheten:

Samsung Galaxy S6/Edge (f/1,9): 11,4 prosentSony Xperia Z3+ (f/2,0): 23,4 prosentiPhone 6/Plus, HTC One M9 (f/2,2): 49,3 prosentHuawei P8 (f/2,4): 77,8 prosent

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer