Line – meldinger på kryss og tvers

Send tekst, bilder, videoer, lyd eller ring på tvers av iOS, Android, Windows Phone, OSX og Windows.

Med Line kan du sende meldinger, lyd, video etc. over internett.
Med Line kan du sende meldinger, lyd, video etc. over internett. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var enklere før. Da ringte man til hverandre.

Så kom SMS der man også kunne sende korte meldinger.

Hadde du mer på hjertet, kunne du sende epost, og det fikk man etter hvert tilgang til på telefonen også. Populært var også lynmeldingstjenester som ICQ og MSN Messenger.

I dag er det et hav av tjenester du kan bruke for å samtale med andre, enten det dreier seg om Facebook-meldinger, Twitter, iMessage, Whatsapp, Facetime, Viber, Kik, Skype, Google Hangouts eller hva det måtte være.

Med over 100 millioner registrerte brukere har også Line blitt en populær løsning.

Line har også klienter for Windows og OS X.
Line har også klienter for Windows og OS X. Vis mer


Fungerer på «alle» plattformer

Line er en tjeneste som lar deg sende meldinger og føre samtaler på tvers av «alle» plattformer – Android, iOS, Windows Phone, Blackberry, samt Windows (inkl Windows 8) og OS X (ikke Linux, altså). Foreløpig støttes dog ikke samtaler på Windows Phone.

Les også: Snart kommer Ubuntu med mobil-OS

Du kan også fint bruke tjenesten fra flere enn én enhet – for eksempel ved å være logget inn både på Mac og Android samtidig.

Lett å legge til venner

En kjekk ting med Line er at det er ganske enkelt å legge til nye kontakter. Appen kan automatisk scanne igjennom og overvåke kontaktlista på telefonen, slik at venner du har som bruker (eller tar i bruk) Line automatisk legges til som kontakter også her. Du kan også koble tjenesten mot Facebook.

Treffer du noen du ikke har i kontaktlista fra før, kan man også bruke den innebygde «dunke»-funksjonen. Da dunker man telefonene i hverandre (på samme måte som Bump) for å utveklse kontaktinformasjon. Dessuten kan det også gjøres med QR-koder.

Venner kan også organiseres i grupper, slik at kompisgjengen kan ha en egen gruppesamtale. Line støtter opptil 100 personer i en gruppe.

Ikke bare tekst, men også posisjon, videosnutter etc.
Ikke bare tekst, men også posisjon, videosnutter etc. Vis mer


Meldinger og samtaler

Du kan bruke Line til å sende tekst, GPS-posisjon, lydklipp, videosnutter og bilder. Det er også mulig å sende «stickers» – små illustrasjoner – og de får man kjøpt flere av hvis man vil (gjelder Android og iOS).

Det finnes også tilleggsapps i form av for eksempel en kamera-app og postkort-app som lar deg sende budskapet ditt på flere måter.

Samtaler skjer altså over internett, og dersom begge parter er koblet til et trådløst nettverk blir samtalen i praksis gratis uansett hvor i verden man måtte befinne seg, på samme måte som andre VOIP-apper. Som presisert tidligere har Windows Phone-versjonen foreløpig ikke støtte for samtaler.

Line har nå passert 100 millioner registrerte brukere, er tilgjengelig i 231 land og har (hatt) førsteplassen i 41 app-butikker.

Lenker:
Line - offisiell hjemmeside
Line for iOS (App store, gratis)
Line for Android (Google Play, gratis)
Line for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)
Line for Mac (direkte nedlasting)
Line for Windows (direkte nedlasting)
Line for Windows 8 (Windows Store, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer