Link vil gjøre tradisjonelle armbåndsur smarte

Festes til klokkereima og gir deg smartklokke på «baksiden».

PÅ INNSIDEN: Link gjør enhver klokke til en smartklokke ved å erstatte låsen på innsiden av håndleddet. Foto: Wearatec
PÅ INNSIDEN: Link gjør enhver klokke til en smartklokke ved å erstatte låsen på innsiden av håndleddet. Foto: Wearatec Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange mobilprodusenter i disse dager lanserer den ene smartklokka etter den andre, er det ikke så mange av de tradisjonelle klokkeprodusentene som har tatt steget.

Noen unntak finnes det. Produsenten Chronos lager en liten skive til å feste under vanlige klokker. Denne gir beskjed om hva som skjer på mobilen din via vibrasjon og lyssignaler på håndleddet.

I tillegg lager sveitsiske Tag Heuer en Android-klokke som er priset vesentlig høyere enn de fleste andre, men som også lar seg bytte ut til en mekanisk klokke etter to år.

LES OGSÅ: Dette betyr de vanskelige klokke-ordene

Smart på baksiden

Det finnes mange som har brukt store summer på armbåndsur, og som ikke har planer om å bytte det ut med en smartklokke med det første.

Det er nettopp disse Wearatec, skaperne av Link, henvender seg til – Link erstatter nemlig låsen på klokkereima og gir deg da en skjerm og smartklokkefunksjonalitet på innsiden av håndleddet, slik at man fortsatt kan bære sitt vanlige armbåndsur på utsiden.

FIRE FARGER: Link planlegges produsert i fire farger.
FIRE FARGER: Link planlegges produsert i fire farger. Vis mer


Varsler, pulsmåler, mikrofon …

MÅLER PULSEN: Med optisk pulsmåler på baksiden kan du sjekke pulsen direkte på håndleddet.
MÅLER PULSEN: Med optisk pulsmåler på baksiden kan du sjekke pulsen direkte på håndleddet. Vis mer


Link kjører et eget operativsystem, Link OS, som skal være kompatibelt både med iOS, Android og Blackberry 10. Dermed får du muligheten til å se varsler fra telefonen, logge treningsøkter (inkludert optisk pulsmåling og gyro-sensor), kjøre stemmekommandoer via en innebygd mikrofon og mer til.

På innsiden sitter en vibreringsmotor som sørger for å varsle deg når noe skjer, og den har også NFC, som gjør at den kan gjøres kompatibel med betalingsløsninger og lignende.

Selve skjermen måler 16x40 mm, som skulle bety en skjermstørrelse på 1,84 tommer, men vi finner ingen informasjon om oppløsningen. Det er en kurvet OLED-skjerm med safirglass, som bør gjøre den svært motstandsdyktig mot riper.

Ifølge skaperne passer Link til stållenker med bredde mellom 18 og 26 mm, og skaperne anbefaler at byttingen av låsen gjøres av faglærte. Alternativt finnes det passende reimer i krokodilleskinn som kan «bestilles» ved siden av.

Skaperne planlegger å gjøre Link tilgjengelig i fire farger: gull, roségull, sort og rustfritt stål. Batteritiden er for øvrig oppgitt til 1-2 dager før Link må lades via den magnetiske laderen.

TIL «ALLE» KLOKKER: Så lenge lenka er mellom 18 og 26mm bred, skal Link passe på baksiden.
TIL «ALLE» KLOKKER: Så lenge lenka er mellom 18 og 26mm bred, skal Link passe på baksiden. Vis mer


Folkefinansiering

Prosjektet er lansert på folkefinansieringstjenesten Indiegogo, der skaperne ber om 50.000 dollar (om lag 400.000 kroner) for å realisere sitt prosjekt. Slike tjenester baserer seg på at brukerne bistår skaperne med penger til å finansiere prosjektet, som skaperne mottar dersom målet nås.

Bidrar du med 249 dollar + $25 i frakt, loves du et eksemplar av Link når produktet er klart til utsendelse. Ifølge Dinsides netthandelskalkulator skulle det bety en totalpris på snaue 3.000 kroner pluss fortollingsgebyr til speditøren. Utsendelse av det ferdige produktet er planlagt i desember måned.

Som vanlig kommer vi med en advarende pekefinger om at det å støtte et folkefinansieringsprosjekt ikke garanterer deg noe produkt – det kan bli utsatt, annerledes enn spesifisert eller ikke noe av i det hele tatt. Bruk derfor ikke penger du ikke har råd til å tape på slike ting.

Mer informasjon finner du på Links Indiegogo-side.

LES OGSÅ: Ikke alt vi har kjøpt på Kickstarter var vellykket …

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer