Link vil gjøre tradisjonelle armbåndsur smarte

Festes til klokkereima og gir deg smartklokke på «baksiden».

PÅ INNSIDEN: Link gjør enhver klokke til en smartklokke ved å erstatte låsen på innsiden av håndleddet. Foto: Wearatec
PÅ INNSIDEN: Link gjør enhver klokke til en smartklokke ved å erstatte låsen på innsiden av håndleddet. Foto: Wearatec Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange mobilprodusenter i disse dager lanserer den ene smartklokka etter den andre, er det ikke så mange av de tradisjonelle klokkeprodusentene som har tatt steget.

Noen unntak finnes det. Produsenten Chronos lager en liten skive til å feste under vanlige klokker. Denne gir beskjed om hva som skjer på mobilen din via vibrasjon og lyssignaler på håndleddet.

I tillegg lager sveitsiske Tag Heuer en Android-klokke som er priset vesentlig høyere enn de fleste andre, men som også lar seg bytte ut til en mekanisk klokke etter to år.

LES OGSÅ: Dette betyr de vanskelige klokke-ordene

Smart på baksiden

Det finnes mange som har brukt store summer på armbåndsur, og som ikke har planer om å bytte det ut med en smartklokke med det første.

Det er nettopp disse Wearatec, skaperne av Link, henvender seg til – Link erstatter nemlig låsen på klokkereima og gir deg da en skjerm og smartklokkefunksjonalitet på innsiden av håndleddet, slik at man fortsatt kan bære sitt vanlige armbåndsur på utsiden.

Varsler, pulsmåler, mikrofon …

Link kjører et eget operativsystem, Link OS, som skal være kompatibelt både med iOS, Android og Blackberry 10. Dermed får du muligheten til å se varsler fra telefonen, logge treningsøkter (inkludert optisk pulsmåling og gyro-sensor), kjøre stemmekommandoer via en innebygd mikrofon og mer til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer