TEST: OnePlus Watch

Litt for enkel

Du gjør bedre kjøp enn OnePlus' første smartklokke.

HOLDER LENGE: Med et forholdsvis enkelt operativsystem byr OnePlus Watch på svært god batteritid. Foto: Pål Joakim Pollen
HOLDER LENGE: Med et forholdsvis enkelt operativsystem byr OnePlus Watch på svært god batteritid. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aktivitetsarmbånd og smartklokker er en produktkategori som har opplevd stor salgsøkning de siste årene, og det blir stadig flere produsenter som kjemper om kjøpernes gunst.

Sist ut i den rekka er kinesiske OnePlus, som til nå har vært mest kjent for mobiltelefoner - blant annet gav vi meget gode skussmål til selskapets nye toppmodell, 9 Pro, for bare noen uker siden.

Men sammen med de nye telefonene lanserte selskapet også sin første smartklokke - enkelt og greit navngitt OnePlus Watch.

Smartklokke eller aktivitetsarmbånd?

Akkurat hva som kreves for å kunne betegnes som smartklokke finnes det ingen presis definisjon på, men vi heller definitivt mot at OnePlus Watch ikke er en smartklokke, men et aktivitetsarmbånd.

Fra en smartklokke forventer vi for eksempel at man kan installere apper eller svare på innkommende meldinger, enten ved å taste eller bruke stemmen. Ingen slike ting finner man på OnePlus Watch.

Enkelt operativsystem

I så måte minner den i stor grad om Huaweis Watch-modeller, som GT2e, som vi testet i fjor.

I likhet med Huawei bruker OnePlus et eget operativsystem som er av ganske enkel sort, og uten mulighet for apper og lignende. Huawei-klokkene tillater riktignok tredjeparter å lage urskiver, slik at man har mye spennende å boltre seg i på den fronten - på OnePlus Watch er du begrenset til et titalls varianter som selskapet står for selv, og som vi synes er av den litt kjedeligere sorten alle sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer