Livlig diskusjon i nyhetsgrupper

Har du en spesiell hobby men ingen bekjente som deler samme interesse? Søker du informasjon, men finner ikke svar? De mange, verdensomspennende nyhetsgruppene (diskusjonsgrupper/Usenet) kan være løsningen, for her kan du utveksle informasjon eller diskutere med folk som er interessert i det aller, aller meste…

Publisert

Nyhetsgrupper er verdensomspennende diskusjonsgrupper du har tilgang til via Internett eller andre kanaler (for eksempel protokollen UUCP). Har du noe å si eller spørre om, kan du gjøre det i gruppen som passer det aktuelle emnet. Du kan også svare på andres innlegg, eller følge med på diskusjonene mellom to eller flere parter i en nyhetsgruppe.

Når du sender et innlegg til en "vanlig" nyhetsgruppe, går meldingen fra datamaskinen din til den lokale nyhetsserveren. Denne serveren plasserer meldingen din direkte i den aktuelle diskusjonsgruppen, og innen et par dager er meldingen din spredt til nyhetsservere verden rundt - og er lesbar for alle nyhetsgruppe-lesere.

I tillegg til de vanlige, helt åpne diskusjonsgruppene, hvor ingen person eller gruppe fungerer som ledere, finnes det mange nyhetsgrupper som er modererte. Det er flere fordeler, og også noen ulemper, med 2871">modererte nyhetsgrupper.

Nyhetsgruppene er bygget opp i hierarkier, det finnes operatører som kan hjelpe deg med tekniske spørsmål, og det er feller du bør unngå når du kaster deg ut i diskusjonene. Ønsker du å vite mer? Klikk her for en 2870">introduksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer