Lommedata med Linux

Samsung er i ferd med å legge siste hånd på verket på sin PDA (personlig digital assistent) med Linux som operativsystem. Og maskinen står ikke noe tilbake for de andre enhetene på dette markedet - tvert i mot.

Lommedata med Linux
Publisert

Enheten har fått navnet Yopy, og den har alt en bruker av lommedatamaskiner kan drømme om. Den har selvsagt alle de vanlige tidsplanlegger-funksjonene, men den er også i stand til å spille av MP3-filer og MPEG-video.

Kraftig prosessor

Yopy har en prosessor på 206 MHz av typen ARM RISC, og det er slett ikke vanlig. Videre har den en skjerm med 240 x 320 bildepunkter (4 tommer) som kan vise 16 bits farger (65.536 farger) samt 32 MB internminne med muligheter for utvidelser gjennom CompactFlash minnekort. Den er også utstyrt med både USB- og RS232C-port. USB-porten kan komme godt med når data skal synkroniseres med PC.

Den har ikke innebygget modem, men kan kommunisere med eksterne modemer via en infrarød port med en kapasitet på 4 Mbit/sek. Den er utstyrt med nettleser og alt som skal til for å bruke Internett.

Yopy har også en rekke finesser for å spille av ulik multimedia. På Samsungs sider som reklamerer for enheten, skrytes det av at Yopy har støtte for MP3, MPEG-filmer og radio(!). Hvordan sistnevnte skal fungere er ikke godt å si.

Da vi tok kontakt med den norske distributøren av Samsung, kunne selskapet ikke opplyse om denne enheten kommer til Norge eller om hva prisen vil bli. Ifølge importøren ble Yopy første gang vist frem på CeBIT i Hannover i mars, og det er absolutt sannsynlig at den vil komme på markedet i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer