Lover 9 av 10 nordmenn 4G-dekning

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, med store ambisjoner for 2015.

FORTSETTER 4G-UTBYGGINGEN: Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, lover at 9 av 10 nordmenn vil få 4G-dekning hjemme i løpet av 2015. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FORTSETTER 4G-UTBYGGINGEN: Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, lover at 9 av 10 nordmenn vil få 4G-dekning hjemme i løpet av 2015. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nå har vi gjort det vi sa vi skulle gjøre.

På en pressekonferanse i Oslo i dag var dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, tydelig fornøyd med selskapets innsats med tanke på 4G-utbyggingen.

I løpet halvannet år har Telenor gått fra null til 70 prosents dekning. Altså har 7 av 10 nordmenn nå utendørs 4G-dekning der de bor, og bare siden mars har dekningen steget fra 52 prosent.

1200 basestasjoner med 800MHz-bånd

Denne uka passerer Telenor 1200 basestasjoner som både har 800MHz og 1800MHz frekvensbånd. 800MHz-båndet har lavest kapasitet, men bredest dekning og er det som primært sikrer at man har 4G-dekning også innendørs.

En basestasjon som sender på 800MHz-frekvensen har to til tre ganger så stor dekning som med 1800MHz, og Telenor hevder selv å være den eneste operatøren som nå bygger basestasjoner som sender på minst to frekvenser.

– I Oslo er vi den eneste operatøren som har bygd et 4G-nett med tre frekvenser, hevder Amundsen.

I løpet av et par uker vil selskapet ha 4G-basestasjoner i 200 norske kommuner – snart halvparten, med andre ord, for den som fulgte med i geografitimen. Allerede finnes basestasjoner i alle 19 fylkene; Svalbard inkludert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer