Jabra Elite 7 Pro, Elite 7 Active og Elite 3

Lover «banebrytende» samtalekvalitet

Tre nye modeller fra Jabra med helt ny nummerering.

NY TOPPMODEL: Jabra Elite 7 er selskapets nye toppmodell, og selskapet lover svært god handsfree-kvalitet. Foto: Jabra
NY TOPPMODEL: Jabra Elite 7 er selskapets nye toppmodell, og selskapet lover svært god handsfree-kvalitet. Foto: Jabra Vis mer
Publisert

Jabra har lenge vært blant favorittene på trådløse ørepropper, og Elite 75t/75t Active kom seirende ut av forrige gruppetest vi gjorde for Dagbladet Pluss. Forgjengeren, Elite 65t, dro av gårde med best i test-stempelet da vi testet trådløse sportsørepropper et par år tidligere.

Nå ser det ut til at danskene har «rebootet» serien og begynt på ny nummerering. I dag slipper de nemlig tre nye par trådløse ørepropper med følgende modellnavn og priser:

  • Elite 7 Pro (2199,-)
  • Elite 7 Active (1999,-)
  • Elite 3 (899,-)

Jabra Elite 7 Pro

Den nye toppmodellen er altså Elite 7 Pro, som ifølge Jabras pressemelding intet mindre enn «gjenoppfinner den 100 prosent trådløse teknologien».

Jabra Elite 7 er selskapets nye toppmodell. De kommer i butikk 1. oktober med en prislapp på 2199 kroner. Foto: Jabra
Jabra Elite 7 er selskapets nye toppmodell. De kommer i butikk 1. oktober med en prislapp på 2199 kroner. Foto: Jabra Vis mer

Der henviser de til selskapets nye MultiSensor Voice-teknologi som benytter seg av fire mikrofoner, beinledning (bone conduction, overføring av lyd via knoklene) og en ny VPU (voice pickup unit) som kan oppdage vindstøy. Algoritmer setter så sammen de ulike kildene som ifølge Jabra skal gi krystallklar samtalelyd i alle omgivelser.

Proppene kommer i tillegg både med aktiv støydemping og HearThrough, altså muligheten for å slippe igjennom lyd utenfra, der du selv kan regulere graden.

Hva gjelder batteritid, oppgir Jabra at du kan spille musikk i ni timer (med aktiv støyreduksjon aktivert) før du må lade proppene, der du får nesten tre ekstra fulladinger fra etuiet, med total spilletid på 35 timer. Fem minutter i etuiet skal være nok til 1t 12m med musikk.

Ellers oppgis proppene å være 16 prosent mindre enn 75t-modellen og ha innebygd støtte for Siri, Alexa og Google Assistent. Både høyre og venstre ørepropp kan brukes uten den andre, og de kan være koblet til flere enheter samtidig (kommer som oppdatering). Elite 7 Pro er dessuten IP57-sertifiserte og tåler derfor vann/svette.

Elite 7 pro lanseres 1. oktober og altså med en veiledende pris på 2199 kroner.

Elite 7 Active

Jabras Active-varianter har lenge vært myntet på de mer sportslige av oss, med passform og materialvalg som gjør at de skal sitte bedre på plass i ørene. I Elite 7 Active benytter Jabra seg av flytende silikongummi under kallenavnet «ShakeGrip», som vi da kan anta er et belegg med mye friksjon.

Active-utgaven har ikke MultiSensor Voice-teknologien fra 7 Pro, der det ser ut til at både beinledningssensoren og VPU-enheten mangler, men fremdeles benyttes fire mikrofoner for samtaler og to ekstra for støyreduksjon, som også her kan justeres gradvis.

Også Active-utgaven lanseres 1. oktober, med veiledende pris på 1999 kroner.

Elite 3

Minstemann i dette selskapet er Elite 3, hvis prislapp havner på under tusenlappen, eller nærmere bestemt 899 kroner.

Etuiet til Jabra Elite 3 (til venstre) er omtrent på størrelse med det til 75t active (høyre). Foto: Pål Joakim Pollen
Etuiet til Jabra Elite 3 (til venstre) er omtrent på størrelse med det til 75t active (høyre). Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

For den prisen får du et par ørepropper i et relativt nett etui, omtrent på størrelse med 75t-etuiet. Driverne i øreproppene er 6 mm, og de støtter dessuten AptX HD for lydoverføring med høyere bitrate.

Også her får du fire mikrofoner til samtaler og HearThrough-funksjonen, men ikke aktiv støydemping. Batteritiden oppgis til sju timer, med tre ekstra fulladinger i etuiet, og da altså 28 timer totalt.

Vi har hatt disse på låns noen dager allerede, og kan rapportere om et par ørepropper som foreløpig virker gode til prisen. Lydkvaliteten er god og de byr på et fyldig lydbilde, om enn ikke helt på høyde med det 75t-modellene leverer til en noe høyere pris. Jabra-appen er heller ikke oppdatert til å støtte dem ennå, så vi har ikke fått utforsket mulighetene der (inklusiv justering av equalizer), men de støtter i hvert fall ikke multipoint-oppkobling slik 75t-modellene gjør.

Elite 3 kommer i butikk 1. september, med en pris på 899 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer