Opera for Android

Lover trygg surfing på Android-mobiler

Opera oppdateres med innebygget VPN-løsning.

VPN: Opera på Android får innebygget VPN. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
VPN: Opera på Android får innebygget VPN. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Hvis du er opptatt av å surfe trygt på Internett, bør du få med deg den nye funksjonen til den en gang norske nettleseren Opera. I dag oppdateres Android-appen av Opera som får innebygget støtte for VPN - virtuelt privat nettverk.

Hva er VPN?

Med VPN aktivert oppretter du en sikker forbindelse til en server på nettet, som kobler videre til nettsidene du besøker. All informasjon som sendes mellom mobilen og nettsiden forblir kryptert. Det er dermed ikke mulig for en tredjepart, kanskje med ondsinnede hensikter, å snappe opp potensielt sensitiv informasjon.

Dette kan være spesielt nyttig når du surfer på et offentlig nettverk, for eksempel på toget, flyplassen eller hotellet, som anbefalt av Norges senter for informasjonssikring.

I tillegg gjør den det vanskeligere for nettsider å spore posisjonen til brukeren og hvilken enhet den bruker.

Vi har forklart mer i detalj hvordan VPN fungerer i denne artikkelen.

Ikke spesifikt land

For å benytte VPN-tjenesten er du nødt til å bruke versjon 51 av Opera, som rulles ut i Google Play Store i dag. Når oppdateringen er installert, kan du aktivere VPN-surfingen i appens innstillinger.

Til forskjell fra andre VPN-løsninger, kan du ikke velge et spesifikt land som virtuell plassering. Noen brukere pleier for eksempel å sette den virtuelle plasseringen til USA for å få tilgang amerikansk Netflix, eller å se på NRK i utlandet.

I stedet kan du velge mellom Asia, Europa og Amerika samt «optimal» i Operas nettleser til Android.

Operas nettleser for PC-er har allerede innebygget VPN-funksjonalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer