Ludo lanserer P9S-mobil

Idar Vollviks P9S på 3,2 tommer skal gjøre mobiler til billigvare.

VOLLVIKS P9S: Idar Vollvik i Ludo Mobil lanserer nå sin egen P9S. Den er designet i Norge, og lages i Asia.  Foto: Ludo/Ole Petter Baugerød Stokke
VOLLVIKS P9S: Idar Vollvik i Ludo Mobil lanserer nå sin egen P9S. Den er designet i Norge, og lages i Asia. Foto: Ludo/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2009 har Idar Vollviks selskap Ludo solgt nordmenn alt fra mobilabonnement til hettegensere.

Nå vil Vollvik også selge egenutviklede mobiltelefoner.

Ludos første telefon har fått navnet P9S.

Les navnet høyt for deg selv, så skjønner du fort hvorfor en tilsynelatende kjedelig forkortelse har fått oppmerksomhet de siste dagene.

Blant annet Ludos mobilreklamer kan bryte loven

"Kommer den med gummibeskyttelse? Og er den sprutsikker?" spør en på Vollviks Facebook-sider.

Så ikke P9S for bare trær

- Det ble en liten blunder der, innrømmer Vollvik til DinSide.

Ifølge han har utviklingen av Ludos første mobiltelefon vart i halvannet år. De startet med versjon P1S, og dermed gikk det slag i slag før versjon P9S tilfeldigvis ble navnet på den versjonen som først skulle inn på fabrikken og ut til kundene.

P9S: Slik ser den ut, P9S-en til Idar Vollvik.  Foto: Ludo Mobil
P9S: Slik ser den ut, P9S-en til Idar Vollvik. Foto: Ludo Mobil Vis mer


- Faktisk gikk dette uten min viten. Vi så ikke skogen for bare trær. Først etter at telefonen gikk til produksjon gjorde en av kollegene mine meg oppmerksom på det, forteller Vollvik, som snakker med DinSide gjennom sin egen P9S.

- Dette kan virke litt for rart til å være sant. Du er en mann som kan din markedsføring, dette er vel ikke gjort med vilje for å få oppmerskomhet?

- Historien er akkurat sånn jeg forteller deg, det vet alle som har jobbet med den. Og dette er kanskje ikke den oppmerksomheten vi ønsker.

Kanskje ikke dette heller - Ludo Mobil får kraftig kritikk etter prisøkning

Modellen med navnet P9S er laget i 2.000 eksemplarer. Etter disse vil navnet bli endret til P10S. Heller ikke dette helt uten assosiasjoner under beltetstedet.

Asiatisk P9S

Vollviks P9S ble lagt ut for salg på Ludos nettsider onsdag ettermiddag, for 1.990 kroner.

Det er snakk om en Android 2.3-telefon med 3,2 tommer stor skjerm, og P9S-en skal ikke være noe beist. Foreløpig er spesifikasjonene Ludo går ut med lite detaljerte, men Vollviks visjon er en P9S som er billig og samtidig dekker de fleste behov. Ludo skal ha jobbet med design av både maskin- og programvare i halvannet år, og selve telefonen lages av Huawei. Selve designet er identisk med blant annet denne telefonen, men Vollvik hevder at P9S sin innmat, samt deler av programvaren, er definert av Ludo.

En norskutviklet telefon er noe vi ikke har sett på mange år, men kostnadene ved å fabrikere den skal være såpass lave at Vollvik har tro på god butikk.

- Men det finnes en haug andre billige Android-telefoner. Hvorfor ville dere lage en selv?

Hva synes du om navnet P9S? (Avsluttet)
Jeg vet ikke hva jeg skal mene...(38%) 1382
Jeg får mer lyst på den (37%) 1355
Jeg får mindre lyst på den(26%) 941
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Vi klarte ikke å finne noen som var en ideell telefon til en ideell pris, svarer Vollvik.

P9S-versjonen som DinSide har fått bilder av snakker engelsk. Men telefonen skal støtte ni ulike språk, også norsk, da Ludo skal selge den i flere land. Først ut er Norge og Sverige.

I tillegg til P9S, som blir etterfulgt av P10S, skal det komme en annen Ludo-telefon parallelt. Hva slags telefon dette blir sier ikke Vollvik så mye om, men den skal ha flere tommer, og være laget i Kina, men ikke av Huawei.

P9S med genser

Vollvik er en mann som snakker mye når han først har startet, og til DinSide forteller han blant annet at Ludos P9S blir solgt med et nytt "servicekonsept".

Nøyaktig hva dette dreier seg om vil han ikke si, men Vollvik vil si dette:

- Service er i dag et område hvor alle er for dårlige.

Vannsikker mobil ble vannskadet - verkstedet nektet å reparere

Han sier også at P9S skal selges i forskjellige pakkeløsninger, for eksempel sammen med en hettegenser.

- Vi skal by på mange forskjellige variasjoner. Andre har ikke tenkt tanken, mener gründeren.

Uansett er spørsmålet om Ludos P9S på 3,2 tommer fortjener innpass i dagens marked. Billige Android-telefoner blir stadig bedre, og nylig ga vi Sony Ericssons Xperia Active til 2.500 kroner terningkast seks.

DinSide har blitt lovet en P9S til test så snart som mulig.

Les også: Test av Sony Ericsson Xperia Active - full pott!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer