Xiaomi Mi portable electric air compressor

Luftkompressor i lommeformat!

Smart oppladbar pumpe for bildekk, sykkeldekk og fotballer.

Vi demonstrerer hvordan Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor er i bruk. Video av Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mange nordmenn kjører med feil lufttrykk i dekkene, kanskje særlig når man nettopp har lagt om – som i disse dager, der de mange har fått på vinterdekkene etter at vi har fått det første snøfallet flere steder i landet.

For å sjekke lufttrykket og eventuelt korrigere det, må de fleste av oss ta en tur til nærmeste bensinstasjon som er utstyrt med nødvendig utstyr.

Men kinesiske Xiaomi har laget en snedig liten sak – en oppladbar luftkompressor som da kan brukes til å fylle luft både i bildekk, sykkeldekk, fotballer og annet.

Enkel i bruk

Med i pakken følger det i tillegg med to adaptere - en spiss variant til fotballer og lignende, samt en variant myntet på sykkeldekk.

Når du drar ut slangen slår den seg på, og via displayet kan du velge enten å sette trykket manuelt, eller å bruke et forhåndsprogram til sykler, biler eller baller.

ADAPTERE: Med i pakken følger det med adaptere til baller og sykkeldekk. Foto: Pål Joakim Pollen
ADAPTERE: Med i pakken følger det med adaptere til baller og sykkeldekk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

På bildekket skrur du slangen på ventilen, og så er det bare å sette ønsket lufttrykk og trykke på start-knappen. Enheten bråker ganske kraftig når den holder på, men stopper av seg selv når ønsket lufttrykk er oppnådd. Er det mørkt ute, er det også kjekt at den har en lommelyktfunksjon.

Kompressoren lades opp med micro USB-kabel (følger med i esken), og en fullading skal ta cirka to timer. Batteriet er på 2000 mAh.

VELG TRYKK: Du justerer ønsket trykk med piltastene, og så er det bare å trykke på startknappen. Foto: Pål Joakim Pollen
VELG TRYKK: Du justerer ønsket trykk med piltastene, og så er det bare å trykke på startknappen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Batteritiden avhenger selvsagt av hva du skal blåse opp og hvor mye luft som trengs. Xiaomi averterer for eksempel med at man skal klare åtte sykkeldekk på én ladning (3 min per dekk), fem bildekk á seks minutter (0-2,3 bar) eller 41 fotballer med ett minutt på hver.

Maksimalt lufttrykk er for øvrig 10,3 bar (150 psi), men det finnes ingen funksjon for å slippe luften ut av det du blåser opp igjen.

Kompressorer beregnet på bildekk finnes det flere av, men få er såpass kompakte som Xiaomis variant. Blant annet har butikker som Biltema og Bilxtra en variant til omtrent samme pris, men den er vesentlig større: tre kilo, mot 430 gram hos Xiaomi.

Takk til Multicom for lånet!

Artikkelen ble først publisert november 2019, men er oppdatert i oktober 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer