iOS 16:

Lurt å vente

Det er kanskje fristende å prøve den nye versjonen, men mange grunner til å la være.

KAN LASTES NED: iOS 16 lanseres ikke før til høsten, men tidligere denne uka åpnet Apple for at alle som vil prøve kan laste ned betaversjonen. Foto: Apple
KAN LASTES NED: iOS 16 lanseres ikke før til høsten, men tidligere denne uka åpnet Apple for at alle som vil prøve kan laste ned betaversjonen. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Hver høst lanserer Apple en ny versjon av iOS, operativsystemet for iPhone. I år er det iOS 16 som står for tur, blant annet med nyvinninger på låseskjermen, bedre håndtering av varsler, forbedringer rundt deling av bilder, redigering av sendte iMessage-meldinger, passordfrie innlogginger og mer til.

Noen måneder før den offisielle lanseringen slippes det først en versjon til utviklere, slik at de kan gjøre appene de har laget klare for en ny versjon. Stadig oppdateres denne utviklerversjonen slik at man får luket bort feil og mangler, og når den begynner å bli god nok, inviteres publikum til å prøve en betaversjon. Det skjedde på mandag denne uka.

Dermed er det allerede nå mulig å laste ned iOS 16-betaen og prøve på din egen telefon. Det kan du gjøre ved å besøke denne Apple-siden og følge instruksjonene.

Men kanskje bør du vente litt.

Kan være ustabilt

Selv om det for mange er fristende å prøve allerede nå, er ikke dette noe du gjør uten risiko.

Det anbefales derfor at du ikke prøver ut en slik betaversjon på en telefon du bruker i ditt daglige virke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.