Lycos og FAST MP3-søk - en bløff

Det vakte betydelig oppmerksomhet da det store amerikanske søkestedet Lycos valgte norsk søketeknologi for å finne MP3-filer på nettet. Vi har brukt nettstedet over flere uker, og det hele viser seg å være en stor bløff! Les omtalen og døm selv.

Lycos og FAST MP3-søk - en bløff
Publisert

Rettsaker, pirater, opphavsrett, multinasjonale giganter, lureri og bedrag. Støynivået om MP3-filer er snart mer øredøvende enn musikken.

Etter at vi fant ut at det var 2285" target=_TOP>Ekte Norsk Teknologi inne i bildet, forsøkte vi å finne ut hva den var god for, i et anfall av sjåvinistisk optimisme. Men vi må si at vi har blitt sørgelig skuffet.

Lynrask opplisting, men hva med nedlasting?

Det går riktignok utrolig raskt å få listet opp mengder av nettsteder hvor det ligger MP3-filer. Søk på hva som helst – det er lynrask respons fra systemet.

Problemet oppstår når vi forsøker å laste ned filene.

Vi har forsøkt flere ganger daglig i de siste ukene, og gjennomgangsmelodien er helt uten toner.

Vi har ikke fått lastet ned en eneste fil!

Det vi oppnår i 99% av forsøkene, er forskjellige feilmeldinger om at serveren ikke er tilgjengelig, at den gir en ”extended response” eller annet fantasifullt sludder. Resten av gangene dukker det etter lang ventetid opp en dialogboks og vi forsøker å lagre filen. Men nedlastningshastigheten ligger gjerne på 37 bytes pr. Sekund…

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer