TEST: Apple iPhone 8 Plus

Lynrask, og med noen nye kameratriks

…men det spørs allikevel om ikke iPhone 8 Plus vil havne litt i skyggen av iPhone X.

GLASS ER TILBAKE: iPhone 8-modellene har glass på baksiden, så nå er det mulig å lade dem trådløst. Foto: Pål Joakim Pollen
GLASS ER TILBAKE: iPhone 8-modellene har glass på baksiden, så nå er det mulig å lade dem trådløst. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år har Apple gjort en vri på nummereringen av de nye iPhone-modellene. For mens det logiske i rekken ville ha vært å lansere iPhone 7s og 7s Plus, har de hoppet over s-en og rett fra 7 til 8.

Og i anledning iPhones 10-årsjubileum, kommer iPhone X i november, som blant annet kan by på svært tynne skjermkanter og en ny Face ID-mekanisme, som lar deg logge inn med ansiktet snarere enn fingeravtrykket.

Det gjør at 8 og 8 Plus havner litt mer i skyggen enn hva vi er vant med når det gjelder nye iPhone-modeller.

Kjent og kjært

Frem til iPhone X kommer, har Apple nå praktisk talt hatt samme design på sine iPhone-modeller siden introduksjonen av iPhone 6 og 6 Plus i 2014.

Det betyr at også 8 Plus har ganske tykke rammer rundt skjermen, som utgjør drøye 67 prosent av den totale flaten; godt bak de beste. For eksempel er den en helt centimeter bredere enn Samsung Galaxy S8, som kan by på større skjerm (5,8" vs 5,5").

Fremdeles finner vi en Touch ID-knapp i bunnen og avrundede sidekanter med de vanlige knappene; volumknapper, strømknapp og bryteren for å slå av og på stillemodus. Telefonen er fortsatt vanntett, slik forgjengerene også var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer