Mac-snarveier fra iPad-skjermen

Med Hotkeys kan du bruke iPad som en slags fjernkontroll til Macen.

Med Hotkeys kan du sende tastatursnarveier fra iPad til OS X.
Med Hotkeys kan du sende tastatursnarveier fra iPad til OS X. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste Mac-brukere har fått teken på enkelte snarveier, som cmd-c for å kopiere tekst og cmd-v for å lime inn. Verre er det kanskje med snarveien for å ta et skjermbilde av hele skjermen (cmd-shift-3), eller å gå direkte til nedlastinger-mappen i Finder (cmd-option-l).

For ikke å snakke om de utallige snarveiene i Photshop eller hva det måtte være.

Les også: 20 smarte Mac-triks for nybegynnere

iPad som fjernkontroll

Men med Hotkeys installert både på Macen og iPaden, kan du nå bruke iPaden som en slags fjernkontroll, som da i praksis sender tastekombinasjoner til datamaskinen.

Litt av poenget er imidlertid at du ikke trenger å huske disse tastatursnarveiene – du kan for eksempel lage deg en knapp som du døper «skjermbilde», og så definere at den skal sende cmd-shift-3 til Macen. Dermed tas det et skjermbilde direkte om du trykker på skjermbilde-knappen.

En fordel er også at du kan definere flere sett med tastekombinasjoner, slik at du da enkelt kan bytte mellom generelle OSX-snarveier, Photoshop, epost-programmet ditt eller hva det måtte være.

SAMLESIDE:

Produktivitet

Gratis!

Installeringen er såre enkel – du laster ned Hotkeys for Mac (Mac app store, gratis) og starter det, samt Hotkeys for iPad (App Store, gratis).

Så lenge enhetene befinner seg i det samme trådløse nettverket, er det bare å koble til fra iPaden og sette i gang. Merk at du kun kan sende kombinasjoner av cmd-alt-shift-ctrl og tall/bokstaver – vi skulle gjerne også ha sett muligheten til å definere tekster slik at du f.eks. lett kunne ha puttet inn et standardsvar på en epost eller lignende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer