Mailbox rydder innboksen

Kjekk epost-app fra Dropbox med elegante sveipe-funksjoner.

SLUMRE: Med Mailbox kan du slumre en epost slik at den dukker opp på toppen senere.
SLUMRE: Med Mailbox kan du slumre en epost slik at den dukker opp på toppen senere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Mailbox ble lansert for iOS tidlig i 2013, stod 380.000 personer på venteliste for å få en konto.

Bare en måned etterpå ble selskapet bak appen kjøpt opp av Dropbox. Måneden etter ble tilgangen åpnet for alle, og rett før helga (altså et drøyt år setter iOS-lanseringen) ble appen tilgjengelig for Android.

Mailbox er gratis å laste ned fra App Store og Google Play og fungerer som en klient både mot Gmail og iCloud-epost. I app-beskrivelsen loves det at flere epostkonti vil bli støttet i fremtiden.

Les også: Du har uendelig antall Gmail-adresser

Sveip for å slumre

Den mest sentrale funksjonen i Mailbox er sveipefunksjonen, som gjør at du raskt kan kategorisere, slette, arkivere eller slumre eposter som ligger i innboksen. Dette fungerer på følgende vis:

Via knapper på toppen av eposten kan du utføre de samme funksjonene direkte når du leser en epost.
Via knapper på toppen av eposten kan du utføre de samme funksjonene direkte når du leser en epost. Vis mer


Sveip helt til høyre: Slett eposten direkte
Sveip halvveis til høyre: Arkiverer eposten (fortsatt søkbar, men ikke i innboksen)
Sveip helt til venstre: Legg eposten i en liste, f.eks. «regninger», «todo» eller «morsomt». Disse definerer du selv ved førstegangsbruk.
Sveip halvveis til venstre: Slumre en epost slik at den spretter opp i innboksen igjen senere i dag, i morgen, til uka e.l. Her kan du enten velge løst definerte begreper som de vi har nevnt her, eller spesifisere nøyaktig hvilket tidspunkt du vil den skal sprette inn på toppen av innboksen din igjen.

Funksjonene er også tilgjengelige som knapper dersom du leser en epost og ikke befinner deg i selve innboksen.

Les også: Gjør Gmail sikrere

Her har vi slettet mange Groupon-eposter, og da foreslår Mailbox at alle eposter av den typen skal slettes automatisk.
Her har vi slettet mange Groupon-eposter, og da foreslår Mailbox at alle eposter av den typen skal slettes automatisk. Vis mer


Lærer seg etter hvert

Har du en tendens til å gjenta et mønster, foreslår appen en såkalt «auto-swipe» som automatisk gjør handlingen du pleier å gjøre; for eksempel å legge epost sendt til deg og kompisene i «gutta»-lista automatisk.

Disse funksjonene lagres og håndteres via Dropbox, så du er nødt til ha en Dropbox-konto (2GB gratis) for å bruke Mailbox. En ulempe er at de ikke er koblet til eventuelle etiketter du måtte ha på Gmail-kontoen din. En annen ulempe er at all epost havner i den samme innboks-listen, og ikke med smarte faner som ble introdusert for et snaut år siden.

Som seg hør og bør kan du også plukke filer fra Dropbox-kontoen din og putte inn som vedlegg i eposter. Disse blir dog ikke normale filvedlegg, men opptrer som en direktelenke i eposten slik at mottakeren kan laste ned fila.

Under ser du en video som viser hvordan appen fungerer:

Mailbox for Android (Google Play, gratis)
Mailbox for iOS (App store, gratis)

Les også: Slik er Dropbox' nye galleriapp – Carousel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer