TEST: Google Chromecast Ultra

Mange vil fint klare seg uten

Den dyreste Chromecasten til nå, men vi tror mange i målgruppen ikke trenger den.

MED 4K: Nye Chromecast Ultra har støtte for 4K og HDR, men har du en TV som støtter det, har du kanskje det du trenger allerede? Foto: Pål Joakim Pollen
MED 4K: Nye Chromecast Ultra har støtte for 4K og HDR, men har du en TV som støtter det, har du kanskje det du trenger allerede? Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Da Chromecast kom til Norge for tre år siden, var det en kjekk liten plugg å stikke i TV-en, selv om utvalget av kompatible tjenester var relativt begrenset.

Bedre var tilbudet da vi testet 2015-utgaven av Chromecast, som i tillegg hadde støtte for raskere trådløst nett, og som også var raskere til å starte filmer du castet til den. Samtidig kom Chromecast Audio; en Chromecast-variant beregnet kun på lydoverføring, og som derfor kan gi trådløs funksjonalitet til et hvilket som helst stereoanlegg.

Chromecast-pluggene har vært en billig løsning for dem med begrenset smart TV-funksjonalitet og har solgt i bøtter og spann i Norge. I høst kunne Elkjøp melde at de hadde solgt rundt én million Chromecast-enheter her til lands; ganske imponerende i et land med drøye 2,3 millioner husholdninger.

Hva er Chromecast?

Mange kan derfor fint hoppe over dette avsnittet, men for deg som ikke er helt oppdatert, er Chromecast en plugg du stikker inn i HDMI-porten på TV-en, og som da gjør at du kan caste innhold til TV-en fra en PC, et nettbrett eller en mobiltelefon, altså uten å bruke kabler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer