Huawei-saken:

– Mate 30 kommer uten Googles programvare

Google bekrefter selv at Huawei ikke kan legge deres programvare på sitt kommende flaggskip.

UTEN GOOGLE: Ifølge ryktene vil Mate 30 Pro se slik ut når den slippes, men på innsiden mangler en svært viktig ting.
UTEN GOOGLE: Ifølge ryktene vil Mate 30 Pro se slik ut når den slippes, men på innsiden mangler en svært viktig ting. Vis mer
Publisert

Hver høst lanserer Huawei en ny toppmodell i Mate-serien, og lanseringen av årets modeller, Mate 30 og Mate 30 Pro er forventet rundt midten av september.

Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli vanskelig for kineserne å selge sin nye toppmodell, i hvert fall i vesten. Overfor The Verge bekrefter nemlig Google at Huaweis Mate 30-telefoner ikke kan lanseres med Googles programvare ombord.

Ingen Play butikk, ingen Google-apper

Det betyr i praksis at telefonene må lanseres med den åpne versjonen av Android, som ikke inkluderer noe av Googles egne tjenester. Det betyr fravær av app-butikken, Play butikk, samt Gmail, Google Foto, Google Maps og alle de andre tjenestene som er standard på Android-telefoner på vår side av kloden.

I hjemlandet er det ganske vanlig, siden Google ikke opererer der, så for kinesere vil nok ikke dette være noe problem. For oss i vesten vil mangelen på Googles tjenester definitivt være et savn, og noe som i våre øyne vil gjøre det svært vanskelig for Huawei å få solgt sin nye toppmodell i det hele tatt. Forbudet vil sannsynligvis også ramme den foreløpig utsatte brettetelefonen, Mate X.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer