Huawei-saken:

– Mate 30 kommer uten Googles programvare

Google bekrefter selv at Huawei ikke kan legge deres programvare på sitt kommende flaggskip.

UTEN GOOGLE: Ifølge ryktene vil Mate 30 Pro se slik ut når den slippes, men på innsiden mangler en svært viktig ting.
UTEN GOOGLE: Ifølge ryktene vil Mate 30 Pro se slik ut når den slippes, men på innsiden mangler en svært viktig ting. Vis mer
Publisert

Hver høst lanserer Huawei en ny toppmodell i Mate-serien, og lanseringen av årets modeller, Mate 30 og Mate 30 Pro er forventet rundt midten av september.

Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli vanskelig for kineserne å selge sin nye toppmodell, i hvert fall i vesten. Overfor The Verge bekrefter nemlig Google at Huaweis Mate 30-telefoner ikke kan lanseres med Googles programvare ombord.

Ingen Play butikk, ingen Google-apper

Det betyr i praksis at telefonene må lanseres med den åpne versjonen av Android, som ikke inkluderer noe av Googles egne tjenester. Det betyr fravær av app-butikken, Play butikk, samt Gmail, Google Foto, Google Maps og alle de andre tjenestene som er standard på Android-telefoner på vår side av kloden.

I hjemlandet er det ganske vanlig, siden Google ikke opererer der, så for kinesere vil nok ikke dette være noe problem. For oss i vesten vil mangelen på Googles tjenester definitivt være et savn, og noe som i våre øyne vil gjøre det svært vanskelig for Huawei å få solgt sin nye toppmodell i det hele tatt. Forbudet vil sannsynligvis også ramme den foreløpig utsatte brettetelefonen, Mate X.

Vis mer Vis mer

Fortsatt på svarteliste

For kinesiske Huawei står fortsatt på entitetslisten i USA, som betyr at amerikanske selskaper ikke får lov til å handle med Huawei uten eksplisitt tillatelse fra myndighetene. Det til tross for at Trump åpnet for at amerikanske selskaper kunne handle med Huawei igjen i slutten av juni.

Da denne saken eksploderte på forsommeren, ble Huawei innvilget en 90-dagers utsettelse på forbudet, som igjen har blitt forlenget med nye 90 dager frem til 19. november slik at eksisterende enheter fortsatt kunne motta oppdateringer.

Mange som har importert telefoner fra Kina selv har i flere år hatt muligheten til å installere Googles tjenester på telefonene selv. Vi regner med at dette også vil fungere på Mate 30-telefonene, men det skal vi finne ut av når (og hvis) den tid kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer