Token - ringen som lar deg låse opp

Med denne ringen på fingeren trenger du hverken kort eller bilnøkler

Og jommen kan den låse opp PC-en også.

UTEN NØKLER: Token er en ring som kan erstatte bil- og husnøkler, betalingskort, passord og mer til. Foto: Tokenize Inc.
UTEN NØKLER: Token er en ring som kan erstatte bil- og husnøkler, betalingskort, passord og mer til. Foto: Tokenize Inc. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefon, nøkler og lommebok er for mange de tre viktigste tingene å ta med seg i det man går ut døra hjemme.

Men med ringen Token på fingeren, trenger man hverken nøkler eller lommebok.

Smart ring

Token er en ring du har på fingeren og kommer i tre forskjellige farger og sju forskjellige størrelser. Den har både Bluetooth og NFC innebygd og kan derfor fungere som betalingsmiddel, adgangskort på jobb, hus- og bilnøkkel og til opplåsing av PC-en.

Skaperne kan blant annet skilte med samarbeid både med Visa og Mastercard, slik at Token kan brukes som kontaktløst betalingsmiddel. Via en tilhørende app på telefonen kan man legge inn kortene sine, slik at man bare kan legge ringen på en slik leser, snarere enn det fysiske kortet.

BANK, BANK: Token fungerer med Windows Hello, slik at du slipper å skrive inn passord. Foto: Tokenize Inc.
BANK, BANK: Token fungerer med Windows Hello, slik at du slipper å skrive inn passord. Foto: Tokenize Inc. Vis mer

En annen samarbeidspartner er Microsoft – Token er kompatibel med Windows Hello-funksjonen i Windows 10, der alt du trenger å gjøre for å logge på PC-en er å kakke to ganger på skroget.

Dessuten skal Token fungere med alle biler som har startknapp og nøkkel med fjernkontroll, forutsatt at man kjøper bil-tillegget. Det innebærer at man må sende inn reservenøkkelen slik at mottakeren, som kobles til ODB-utgangen, kan programmeres korrekt. For boligen har Token en egen dørlås som som kan kjøpes ved siden av.

I videoen under ser du hvordan det fungerer i praksis:

Vis mer Vis mer

Fingeravtrykksleser på innsiden

Men hva om noen stjeler ringen? Det skal ikke være noe problem, siden Token har en fingeravtrykksleser på innsiden som skanner fingertuppen når du trer den på.

Forsvinner den fra fingeren din, låses den slik at den ikke kan brukes før den har registrert fingeravtrykket igjen. Altså skal det ikke være noen fare dersom noen stjeler den.

Ellers skal batteriet vare i to uker før den må lades igjen, og ringen er vannbeskyttet. Forventet lansering er i USA er i desember, men skaperne sikter på å kunne selge ringen globalt i 2018.

sine nettsider tar de allerede i mot forhåndsbestillinger. I sølv koster den $249 (drøye 2.000 kroner), mens det blir en femhundrelapp ekstra for gull- og rosègull-finish. Lås til bil og hus, koster 100 dollar ekstra hver seg, eller da rundt 850 kroner med dagens kurs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer