TEST: DJI Goggles

Med disse brillene kan man styre drone-kameraet mens den flyr

… men skal du holde deg til regelverket, kan du ikke ha dem på selv.

SE DET DRONEN SER: DJI Goggles er et tilbehør til DJI-droner som lar deg se gjennom drone-kameraet mens den flyr. Foto: Pål Joakim Pollen
SE DET DRONEN SER: DJI Goggles er et tilbehør til DJI-droner som lar deg se gjennom drone-kameraet mens den flyr. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DJI er den ubestridte eneren i dronemarkedet og har de siste årene lansert den ene imponerende dronen etter den andre.

Vi har testet både Phantom 4 og Mavic Pro, og vi har akkurat fått inn minstemann, DJI Spark til test. Førsteinntrykket der ble litt så som så, for å si det forsiktig.

Den siste ukene har vi imidlertid disponert en Mavic Pro og et par med DJI Googles; DJIs nye FPV-briller som er kompatibel med de fleste DJI-dronene av nyere dato.

Se det dronen ser

Poenget med slike briller er altså at du kan se det samme som kameraet på dronen ser – på direkten. Riktignok er forsinkelsen 110 millisekunder, men det er like fullt ganske imponerende når det tross alt skjer helt trådløst.

Akkurat det er vel å merke kun mulig med Mavic Pro. Har du for eksempel en Phantom 4, er du nødt til å koble brillene til fjernkontrollen med HDMI-kabel.

Verdt å merke seg er at dette ikke er VR- eller 3D-briller. Siden dronene kun har ett kamera, er det et helt vanlig «TV-bilde» du ser i brillene. Dog har de to femtommers skjermer innabords; en til hvert øye. Hver skjerm har full HD-oppløsning (totalt 3840x1080), så her snakker vi altså et skarpere bilde enn hva tilfellet er for de ledende VR-brillene på markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer