Bose noise masking Sleepbuds

Med disse i ørene vil Bose at du skal sove bedre

Lei av at partneren snorker eller av bråk fra trafikken?

SØVNPROPPER: Snorking fra sidemannen skal være uproblematisk med Bose kommende øreplugger. Foto: Bose/YouTube
SØVNPROPPER: Snorking fra sidemannen skal være uproblematisk med Bose kommende øreplugger. Foto: Bose/YouTube Vis mer
Publisert

Det er bred enighet om at god søvn er viktig for allmennhelsa, og mens noen knapt hadde våknet om huset raste ned, er det andre som kan ligge våkne i timesvis hver natt.

Hører du til sistnevnte gruppe, har Bose et frieri på gang: et par ørepropper som skal gi deg bedre søvn, blant annet ved å fjerne irritasjonen fra snorking og den slags rundt deg.

Det gjør de ikke ved å bruke tradisjonell støyreduksjon, der lyder rundt deg blir kansellert med motsatte lydbølger, slik som på Bose QuietControl 30.

Konseptet er i stedet at ulyder maskeres med lyd som ligner, men er behagelig i øret.

Her ser du Bose' promovideo:

Vis mer Vis mer

Kan ikke spille musikk

Verdt å merke seg med en gang, er at disse ikke kan brukes til musikk, film og den slags. De er altså kun beregnet på søvn og kan ikke strømme lyd fra en annen enhet.

Sleepbuds kommer med forhåndsinstallerte maskeringslyder som da sendes inn i øret basert på hva slags type støy rundt deg. Ideen er at maskeringslyden er laget behagelig å høre på, og om noen begynner å snorke ved siden av seg, spilles en lyd på samme frekvensnivå, men med litt høyere volum enn snorkingen selv. Den skal da ikke gjøre at du våkner.

MED ETUI: Batteriet på Sleepbuds skal holde i to netter, pluss en ekstra natt om du lader dem i etuiet. Foto: Bose
MED ETUI: Batteriet på Sleepbuds skal holde i to netter, pluss en ekstra natt om du lader dem i etuiet. Foto: Bose Vis mer

Innbakte lyder kan også brukes for å hjelpe deg i søvn og inkluderer typisk fossefall, regn og andre naturlyder, red noise (jevn sus) og den slags.

Batteri til 2 (+1) netter

Sleepbuds skal være laget med komfort i høysetet, i esken følger det med flere sett med vinger for å tilpasse passformen og batteriet på innsiden skal være tilstrekkelig til å ta deg gjennom to netter. I tillegg lades de i etuiet, slik at total tid blir tre netter før du må plugge i strømmen.

Hånd i hånd følger en egen app der du kan velge om (og hvor lenge) du trenger lyd til innsovningen, samt volumet. I appen kan du også definere en alarm, som da går av i øret ditt slik at du slipper å vekke andre i rommet.

Via appen blir det mulig å velge hva slags beroligende lyd du vil ha når du skal sove (eller ingen, selvsagt). Foto: Bose
Via appen blir det mulig å velge hva slags beroligende lyd du vil ha når du skal sove (eller ingen, selvsagt). Foto: Bose Vis mer

Folkefinansering

Bose planlegger å slippe Sleepbuds i 2018, men har tjuvstartet ved å legge prosjektet ut på folkefinansieringstjenesten Indiegogo.

Der er prosjektet faktisk «utsolgt», hvor nesten 2.000 personer har spyttet inn penger for å være blant de første som får prøve produktet i februar neste år.

At et store selskaper som Bose bruker slike tjenester til produktlanseringer er det mange som finner kritikkverdig, men Bose' argument er at disse personene får tilsendt en prototype og hjelper til med testingen av produktet før det slippes. Samtidig er det naturlig å tro at folk som har «bestilt» sannsynligvis er folk som har utfordringer knyttet til søvn.

Uansett ser det ut til at resten av verden pent får vente til produktet slippes i løpet av 2018. Anbefalt utsalgspris skal være 249 dollar i USA, altså rundt 2.000 norske kroner (men sikkert noe høyere her til lands).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer