Med Netcom og Telenor UMTS på tur

Vi har tatt med oss både Netcom og Telenor sine UMTS-løsninger for PC på veien. Denne gangen gikk turen til Trøndelag og sørover

Med Netcom og Telenor UMTS på tur
Publisert
Sist oppdatert

Vi tok denne gangen med oss to nærmest identiske bærbare PCer, slik at vi kunne teste begge løsningene samtidig. Det viste seg å være praktisk, men urettferdig. Dette skyldtes at det var stor forskjell med den eksterne antennen tilkoblet.

Kortene som brukes har mye til felles, de er begge produsert av Optiogon. Av en eller annen grunn har Telenors kort også støtte for WLAN, både 802.11b (11 Mb/s) og g (54 Mb/s). Dette finner vi egentlig unødvendig, siden praktisk talt alle bærbare som målgruppen for denne type løsninger bruker, allerede har innebygd støtte for WLAN.

Telenors kort leveres også med en ekstern antenne, med en kort kabel som plugges inn i kortet. Antennkontakten passer også på Netcoms kort. Selve antennen kan festes med borrelås på egnet sted, eller bare plasses løst.

Antennen gir vesentlig bedre dekning. Nå kunne vi sitte i bil gjennom Trøndelag og være på nett med GPRS, med akseptabel respons. Det var ikke mulig annet enn i korte øyeblikk med Netcoms løsning ved tidligere testing, uten antenne. Heller ikke ved stasjonært bruk, f.eks på hotell, var Netcoms GPRS ikke spesielt stas tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.