Samsung Galaxy Buds 2 | TEST

Meget gode!

Samsung leverer på det meste med Galaxy Buds 2.

GODE: Samsung gjør det meget godt med sine nye Galaxy Buds 2, og får en femmer på Dinsides terning. Foto: Pål Joakim Pollen
GODE: Samsung gjør det meget godt med sine nye Galaxy Buds 2, og får en femmer på Dinsides terning. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets høstkolleksjon fra Samsung består av de to telefonene Galaxy Z Fold 3 og Galaxy Z Flip 3, smartklokka Galaxy Watch 4 (test kommer) og dagens testprodukt, Galaxy Buds 2.

Dette er da den «åndelige» oppfølgeren til det første paret Galaxy Buds, selv om selskapet både har lansert Buds+, Buds Live og Buds Pro i mellomtiden.

LITE: Både etui og propper er små av størrelse på Buds 2, men etuiet kan likefullt lades trådløst. Foto: Pål Joakim Pollen
LITE: Både etui og propper er små av størrelse på Buds 2, men etuiet kan likefullt lades trådløst. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Smått

Både etuiet og proppene utgjør en svært kompakt pakke denne gangen. Selv om du får Buds 2 i flere ulike farger, er alle etuiene hvite før du åpner lokket – der er innsidefargen den samme som på proppene.

Vår testmodell er den noe kjedelige mørkegrå utgaven, men du kan få Buds 2 i lilla og olivengrønn om du vil ha noe som skiller seg litt mer ut.

FARGET INNI: Buds 2 fås i fire farger, der både propper og innsiden av etuiet kan være farget på tre andre måter enn dette. Foto: Pål Joakim Pollen
FARGET INNI: Buds 2 fås i fire farger, der både propper og innsiden av etuiet kan være farget på tre andre måter enn dette. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Skjønt, så veldig skiller de seg ikke ut, for det at de er såpass kompakte gjør også at de heller ikke synes så godt i øret. Har det gått noen dager siden sist jeg trimmet kinnskjegget ser jeg dem faktisk ikke når jeg ser meg i speilet.

Størrelsesmessig har de krympet 15 prosent siden sin forgjenger, og 20 prosent hva gjelder vekten - disse proppene er veldig små og lette. I mine ører er passformen briljant, der det nesten bare er å slippe dem på plass, og så blir de sittende ganske så komfortabelt. Paringen med telefonen skjer såpass kjapt at det er gjort før man rekker å finne frem telefonen og starte ønsket sang.

Med i pakka får du tre par gummitupper slik at du kan finne dem som best passer til øret ditt, og via appen kan du ta en passformtest så du er sikker på at du har valgt riktig. At ørepropper sitter som de skal er alfa og omega for å få aktiv støydemping og godt med bass, så det at man kan foreta en test via appen er noe vi har begynt å sette pris på fra flere produsenter.

SMÅ: Det er så vidt vi kan se Buds 2 i ørene når vi ser oss i speilet. Foto: Pål Joakim Pollen
SMÅ: Det er så vidt vi kan se Buds 2 i ørene når vi ser oss i speilet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Trådløs lading

Kompakt etui til tross – det har støtte for trådløs lading via den «vanlige» Qi-standarden, så du kan også lade dem fra baksiden av en telefon om du har en som støtter den slags.

Og til tross for at etuiet er beskjedent av størrelse, har Buds 2 ingenting å skamme seg over hva gjelder batteritiden. Det kan nemlig fullade proppene tre ganger. Med en batteritid på 5 timer med støydemping aktivert (~7 timer uten) får du altså en total spilletid på 20 (~28) timer. Ikke klasseledende der, altså, men sannsynligvis godt nok for de fleste uansett.

Mange setter også pris på muligheten til å bruke én propp av gangen, og det støttes på Buds 2, der ingen av proppene er «master» - om du vil høre på bare høyre eller bare venstre øre er helt opp til deg. Tar du ut begge, settes musikken automatisk på pause.

Det følger med tre par gummitupper i esken, og du kan sjekke at de sitter som de burde via den innebygde passform-sjekken i appen. Foto: Pål Joakim Pollen
Det følger med tre par gummitupper i esken, og du kan sjekke at de sitter som de burde via den innebygde passform-sjekken i appen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Støydemping og lydinnslipp

En ting som manglet på den første Buds-utgaven, men som er på plass på nummer to, er aktiv støydemping. Det skal sies at den har begrenset effekt; den demper definitivt bråket fra robotstøvsugeren der den durer rundt i stua, men ikke forvent fullstendig stillhet på tog eller fly. Der er både Sony WF-1000XM4 og Bose QuietComfort Buds (+) et par hakk bedre.

Muligheten til å slippe inn lyden utenfra er noe vi liker godt, og det er også mulig på Galaxy Buds 2. Det gjør det mulig å ha på lav musikk på øret og allikevel få med deg når kollegene eller kona roper. Alene på hjemmekontoret er det dessuten alltid litt artigere å synge med når du hører stemmen din godt, og det er også mer behagelig å prate i telefonen (handsfree).

Buds 2 har litt å gå på før det føles som om man ikke har propper i ørene, og lydbildet utenfra blir ikke helt korrekt, noe man hører godt hver gang man lager en S-lyd. Der er det fortsatt et stykke opp til (hodetelefonene) AirPods Max, som er vår favoritt på det punktet blant dem vi har testet.

Gode kontrollmuligheter

Via Samsungs Wearable-app kan du til en viss grad styre hva som skal skje når du trykker hvor. Du må velge bort enkelte funksjoner til fordel for andre, men takket være en «Labs»-funksjon kan volumet styres ved å prikke to ganger helt på kanten av proppene, og det fungerer faktisk ganske bra for vår del.

Meget gode!

Dermed kan vi hoppe frem og tilbake mellom sanger, bytte mellom støydemping/lydinnslipp/ingenting, pause musikken og aktivere taleassistenten (Google Assistent for vår del), i tillegg til å styre volumet – alt direkte på ørene.

Buds 2 er også i stand til å lese opp varsler fra telefonen på øret når de tikker inn, men der støttes bare engelsk, og du har en lovende karriére som tolk om du klarer å tyde hva innholdet i de norske Messenger-meldingene er når de leses opp som om de var skrevet på engelsk.

Et minus er at du ikke kan være koblet til to lydkilder samtidig, men har du flere Samsung-enheter finnes det muligheter for enkelt å bytte over fra nettbrettet til telefonen, for eksempel.

En annen fordel med å koble dem til Samsung-enheter er at du da kan bruke Samsungs «Scalable»-kodek, med høyere bitrate. Uten en Samsung-enhet er du begrenset til AAC, som gir en noe merkbar forsinkelse i lyden når vi bruker dem mot en Sony-telefon og ser på YouTube.

Uansett synes vi forbindelsen har vært meget stabil i testperioden, og de tåler også at man går inn i naborommet uten å miste kontakten med telefonen.

Ålreit lyd

Jeg har hatt disse i ørene ganske mange timer den siste uka, og jevnt over synes jeg lyden er høyst godkjent, med relativt god stereoseparasjon og fyldig bass, som også strekker seg ganske dypt.

Med «normal»-innstillingen på equalizeren, som er standard, synes jeg de blir litt tamme, så jeg har stort sett hatt dem på «dynamisk», som løfter bassen og diskanten en smule. Her kan du velge mellom en liten håndfull innstillinger, men du får ikke mulighet til full justering av lydbildet.

Diskanten er kanskje det svakeste punktet, der lyden rett og slett ikke blir like krisp og detaljert som på for eksempel Sennheiser Momentum True Wireless 2, som fortsatt er favoritten lydmessig. På høyere volum oppleves lyden en smule skjærende på Buds 2, i hvert fall på dynamisk-innstillingen.

Til handsfree synes jeg de har fungert finfint. Jeg savner fortsatt å høre min egen stemme enda et hakk bedre under samtalen, men skussmålene fra motparten har vært positive.

Samsung Galaxy Buds 2 koster 1590,- veiledende og får Dinsides anbefalt-stempel. Foto: Pål Joakim Pollen
Samsung Galaxy Buds 2 koster 1590,- veiledende og får Dinsides anbefalt-stempel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Konklusjon

Vi liker godt Samsungs siste ørepropper. Det byr på en fin totalpakke med god lyd, kompakt etui, ålreit batteritid og godt med funksjoner. Proppene gjør også lite ut av seg i øret og lar seg godt tilpasse med flere par gummitupper med i esken.

Funksjonmessig står det også bra til, blant annet med støtte for å bruke bare én (vilkårlig) propp, trådløs lading av etuiet og aktiv støydemping/lydinnslipp.

Dessverre mangler de støtte for å være koblet til flere enheter samtidig, og de er heller ikke spesielt godt tettet mot det våte element (IPX2), men det er så og si det vi har å klage på til denne prisen.

Testresultat

Samsung Galaxy Buds 2

- Lite og snertent etui som kan lades trådløst
- Små av størrelse - diskrete i øret
- God og fyldig lyd
- Både høyre og venstre propp kan brukes alene
- Gode muligheter til å tilpasse betjeningen
- Tre par tupper og passformtest
- Aktiv støydemping og lydinnslipp, riktignok ikke av ypperste kaliber

- Kan ikke kobles til flere enheter samtidig
- Noe begrensede muligheter til å tilpasse lydbildet etter egen smak
- Bare IPX2-sertifiserte, kan ta skade av kraftig regn og alt for harde treningsøkter
- iOS-brukere får kun elementære funksjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer