Trådløse ladere til iPhone

Mens vi venter på Apples trådløse lader, her er de beste alternativene

Med disse kan du lade iPhone uten kabel.

DROPP KABELEN: Apples nyeste iPhone-modeller støtter trådløs lading. Men hvilke ladere bør du kjøpe? Foto: Mophie
DROPP KABELEN: Apples nyeste iPhone-modeller støtter trådløs lading. Men hvilke ladere bør du kjøpe? Foto: Mophie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple kom sent på banen med trådløs lading til iPhone. Først med lanseringa av iPhone 8 og iPhone X støtta de den alternative lademåten, som gjør at man ikke trenger å bruke en kabel for å fylle opp batteriet med strøm.

Til sammenligning debuterte Samsung med trådløs lading i Galaxy S6 i 2015.

Mens vi venter på AirPower

Egentlig skulle Apple også komme med sin egen trådløse lader kalt AirPower i løpet av 2018. Denne skulle brukes til å lade opptil tre Apple-dinger samtidig.

ALDRI BLITT LANSERT: Apples trådløse ladeplate, AirPower, ble vist frem i september 2017. Ett år senere har den fortsatt ikke dukket opp for salg. Foto: Josh Edelson / AFP Photo / NTB Scanpix
ALDRI BLITT LANSERT: Apples trådløse ladeplate, AirPower, ble vist frem i september 2017. Ett år senere har den fortsatt ikke dukket opp for salg. Foto: Josh Edelson / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Ett år etter år etter at AirPower først ble vist frem, har den fortsatt ikke sett dagens lys. Konspirasjonsteoriene om hvorfor, går for fullt. Problemer med overoppheting er den største antagelsen.

I kjølvannet av lanseringa av iPhone Xs og Xs Max, fjerna Apple alt som omhandla laderen på nettsidene sine. Samtidig er den nevnt i brukermanualen til de nye telefonene, noe som igjen har satt i gang spekulasjoner om at den fremdeles kan dukke opp.

iPhone-brukere har riktignok nok av andre alternativer å velge mellom blant trådløse ladere. Vi har sett på hva som finnes der ute, og plukket opp de vi synes ser best ut.

Greit å vite om trådløs lading

Husk at trådløs lading går ikke like kjapt som tradisjonell lading via usb-kabel.

Apple bruker den trådløse ladestandarden Qi, men tillater en maksimal effekt på 7,5 watt. Konkurrenter som Samsung støtter opptil 10 watt på sine nyeste mobiler.

Selv om det ikke går like kjapt, er det fordeler med å bare kunne legge mobilen på en ladeplate fremfor å plugge i en kabel.

Mophie Charge Stream Pad+

Mophie er en anerkjent produsent av mobiltilbehør, spesielt til Apple-produkter. Da Apple lanserte iPhone 8 og iPhone X med trådløs lading i fjor, ble deres trådløse lader, Wireless Charging Base, trukket frem under presentasjonen.

Mophie lanserte nylig flere ulike trådløse ladeløsninger til iPhone, deriblant en trådløs nødlader, Charge Stream Powerstation Wireless, hvor du bare legger mobilen oppå selve batteriet, i stedet for at du plugger i en kabel som du tradisjonelt gjør. De har også en trådløs lader for bil, Charge Stream Vent Mount.

Er du på jakt etter en enkel trådløs ladeplate, er det Charge Stream Pad+ som gjelder. Den minner om Mophies Wireless Charging Base, men er et bedre kjøp, fordi fen ikke bruker en egen strømkabel, men vanlig mikro-usb.

LADER ÉN AV GANGEN: Mophie Charge Stream Pad+ er en liten ladeplate beregna for å lade én iPhone eller annen mobil som støtter trådløs lading via den såkalte Qi-standarden. Foto: Mophie
LADER ÉN AV GANGEN: Mophie Charge Stream Pad+ er en liten ladeplate beregna for å lade én iPhone eller annen mobil som støtter trådløs lading via den såkalte Qi-standarden. Foto: Mophie Vis mer

Charge Stream Pad+ har opptil 10 watts ladeeffekt, men med iPhone får man som nevnt bare 7,5 watt. Den støtter imidlertid såkalt «fast charge»-funksjonalitet, noe som sørger for at man får raskest mulig trådløs lading.

Overflaten skal være sklisikker, slik at mobilen ligger trygt mens den lades.

Prisen ligger på 59,99 dollar, i underkant av 500 kroner. Den ser foreløpig ikke ut til å være tilgjengelig i norske butikker, men Apple har den forrige varianten til salgs, så den dukker kanskje opp hos dem etter hvert.

Belkin Boostup Wireless Charging Dock

Belkin har også en rekke forskjellige trådløse ladere, men deres nye Boostup Wireless Charging Dock er kanskje den mest interessante av dem for Apple-brukere.

Den kan lade inntil tre enheter samtidig. Den har én ladeplate for iPhone, én ladeplate for Apple Watch, og så kan du i tillegg plugge i en ekstra enhet med kabel (for eksempel ditt AirPods-etui).

PEN PÅ NATTBORDET: Belkins nye trådløse lader har ladeplater i oppreist posisjon som fungerer som stativ for iPhone og Apple Watch. Foto: Belkin
PEN PÅ NATTBORDET: Belkins nye trådløse lader har ladeplater i oppreist posisjon som fungerer som stativ for iPhone og Apple Watch. Foto: Belkin Vis mer

Laderen tilbyr 7,5 watts ladeeffekt for alle iPhone-modeller som støtter trådløs lading, og leverer 5V/1A til Apple Watch og usb-porten. Selve ladeplata får strøm via en 45 watts strømadapter.

Belkin Boostup Wireless Charging Dock kommer ikke i salg før i desember, og vil da koste 159,99 dollar, cirka 1.300 kroner. Norsk pris er foreløpig ikke kjent.

SMART LADEDOKK: Belkins trådløse ladedokk er laget slik at du enkelt kan plassere mobilen både i portrettmodus og i landskapsmodus. Foto: Belkin
SMART LADEDOKK: Belkins trådløse ladedokk er laget slik at du enkelt kan plassere mobilen både i portrettmodus og i landskapsmodus. Foto: Belkin Vis mer

Vi liker også godt Belkin Boostup Wireless Charging Stand, som er en trådløs ladedokk til iPhone og andre mobiler som støtter trådløs lading via Qi-standarden. Det smarte er at du kan plassere telefonen i både landskaps- og portrettmodus. Den har dessuten støtte for opptil 10 watts ladeeffekt. Prisen ligger på 69,99 dollar, cirka 570 kroner.

Nomad Base Station

Nomads nye trådløse lader, Base Station, kan også lade to enheter samtidig. Ladeoverflata er belagt med skinn, så den ser stiligere ut enn veldig mange andre trådløse ladere vi har vært borti.

PLASS TIL TO: Nomad Base Station kan lade to iPhone-er trådløs samtidig. I tillegg kan du lade ytterligere to enheter til via kabel. Foto: Nomad
PLASS TIL TO: Nomad Base Station kan lade to iPhone-er trådløs samtidig. I tillegg kan du lade ytterligere to enheter til via kabel. Foto: Nomad Vis mer

Her er det støtte for inntil 10 watts ladeeffekt, men for Apple-mobiler vil du kun få maks 7,5 watt. Den har i tillegg to usb-porter, én USB-A- og én USB-C, for tradisjonell kablet lading.

Nomad Base Station kommer i salg i oktober, og vil koste 99,95 dollar, drøye 800 kroner. Norsk pris er heller ikke kjent her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer