Ikke mer microSD for Huawei

Mer trøbbel for den kinesiske mobilprodusenten

Stenges også ute fra Wi-Fi-organisasjon.

MISTER OFFISIELL TILGANG: Huawei stenges ute fra flere viktige mobilteknologi-organisasjoner. Foto: Jason Lee/Reuters/NTB Scanpix
MISTER OFFISIELL TILGANG: Huawei stenges ute fra flere viktige mobilteknologi-organisasjoner. Foto: Jason Lee/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Listen over selskaper og organisasjoner som utestenger Huawei etter USAs svartelisting fortsetter å vokse.

Nå har den kinesiske mobilprodusenten blitt kastet ut som medlem av den såkalte SD Association, som er en organisasjon som blir enige om standarder for SD- og microSD-kort.

Dette er saken:

  • 15. mai havnet Huawei på det amerikanske handelsdepartementets «svarteliste», som i praksis betyr et forbud mot amerikansk eksport til Huawei uten spesifikk godkjenning fra Det hvite hus.
  • 20. mai var Google første selskap til å bryte med Huawei. Kineserne mister Android-lisensen, og mister tilgang til viktige Google-tjenester.
  • Store selskaper som Intel, Qualcomm og ARM også valgt å kutte leveransen til Huawei.
  • Huawei har gjort det kjent at de jobber med sitt eget operativsystem, som nå er varemerket under navnet Hongmeng i Kina.

Det innebærer at Huawei ikke lenger kan bruke offisielle SD- og microSD-minnekort i fremtidige mobiler og bærbare, skriver 9to5Google.

Nåværende produkter vil ikke påvirkes.

Som The Verge påpeker, er ikke dette nødvendigvis det største problemet Huawei har akkurat nå.

På samme måte som at det kinesiske selskapet jobber med et alternativ operativsystem til Android, har de faktisk sitt eget minnekort, et såkalt Nano Memory Card, som er fysisk mindre enn microSD-kort og som har erstattet den universelle standarden fullstendig på nyere Huawei-enheter.

Ute av Wi-Fi-alliansen

SD Association er riktignok ikke den eneste organisasjonen som bryter båndene med Huawei.

Wi-Fi Alliance, som er organisasjonen som promoterer og sertifiserer Wi-Fi-teknologi, har også gjort det samme, ifølge flere rapporter.

Cnet skriver at Huawei vil fortsette å kunne bruke teknologiene, men de får ikke lenger ha et ord med i spillet hva gjelder fremtidig utvikling.

Vil protestere om Kina slår tilbake

Selv om amerikanerne opprinnelig svartelistet Huawei fordi de mener selskapet utgjør en sikkerhetstrussel, anses det også å være taktikk i den pågående handelskrigen mellom USA og Kina,

Huawei-sjef Ren Zhengfei, som har gjort en rekke intervjuer den siste uken, sier til Bloomberg (krever innlogging) han hverken forventer eller håper at kinesiske myndigheter skal slå tilbake.

- Det vil ikke skje, for det første. Og for det andre, hvis det skjer, vil jeg være den første til å protestere, sier Zhenfei til Bloomberg.

PS! Vi snakket blant annet om Huawei-krisen i siste episode av vår nye podkast, Teknopreik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer